-

Egytől öt évig terjedő szabadságvesztés várhat Csillára kisfia halála miatt

Egy éve történt a tragédia L.L. Junior családjában, amikor is egy szörnyű autóbalesetben elvesztették kisfiukat, Dávidkát. Mint ismert, a gyermek az édesanyja mellől szaladt el, amikor elgázolta egy autó.

A nyomozás gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik az édesanyával, Hopp Csillával és barátnőjével szemben. A Ripost megtudta, hogy az ügyészség elutasította a Csilla által benyújtott gyanúsítás elleni panaszt, miszerint a nő nem érzi magát bűnösnek a gyermeke halálában.

„Jelenleg is gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás két fővel szemben, az ügyészség a gyanúsítás elleni panaszokat elutasította” – mondta el a Ripostnak a Fővárosi Főügyészség.

Akár a vádemelésre is sor kerülhet, ez esetben több éves procedúrára számíthat a család. A legrosszabb esetben Csilla egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, bár ügyvédje szerint a végrehajtandó szabadságvesztés az édesanya esetében szinte kizárt. Csilla a körülményekhez képest jobban érzi magát, ám még hosszú az ügy lezárásához vezető út.

„A panasz csak azt bírálja el, hogy jogszerű volt-e az eljárás a rendőrség részéről. Ebből az ügyből még bármi lehet: azt sem lehet kizárni, hogy vádat emelnek, és azt sem, hogy megszüntetik az eljárást. Ha a legrosszabb forgatókönyv bekövetkezik, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt elítélik Csillát, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztés várhat rá. Véleményem szerint azonban ebben az ügyben végrehajtandó szabadságvesztés szóba sem jöhet. Ennek ellenére sajnos számítunk rá, hogy ha vádemelésre kerül sor, több éven át húzódó procedúra vár ránk” – fogalmazott a Ripostnak dr. Horváth B. Gábor.

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate