-

Újabb örömhír érkezett a kis Zente állapotáról

Hatalmas út van a kis Zente mögött, aki már egyre több mindre képes, és az izomzata egyre jobban hasonlít egy egészséges gyermekére.

Az SMA-s kis Zente számára tavaly februárban még az is nehezen ment, hogy hason fekve tartsa a fejét, ám hamarosan már úszni tanul és lépeget is.

A kisfiú tavaly októberben kapott génterápiás kezelést először Magyarországon, amire adományok segítségével jött össze a 700 millió forint. A kezelés után a család szigorú karanténban élt, majd a járvány után ismét nem mozdulhattak ki. Nyolc hónap után azonban újraindult Zente speciális gyógytornája, a terapeutája szerint az izomzata egyre jobban hasonlít egy egészséges gyerekére.

Eltelt sok hónap, majdnem nyolc-kilenc mióta utoljára láttam. Nyilván a génterápia után egy egészen más kisfiút ismerek most meg újra, aki beszél, cserfes, mozog, az akarata is megvan kellő mértékben. Küzd és erőlködik, amennyire csak tud és amennyire a fejlődése beindult
– nyilatkozta Kordé Bence, Zente gyógytornásza az RTL Klub Híradójában, aki hozzátette: a génterápiának köszönhetően egyre nagyobb a mozgáskészsége a kisfiúnak.

(Ez is érdekelheti: Zente és Levente után három SMA-s szlovák kisgyerek is Magyarországon kapta meg a génterápiás kezelést)

Zente, aki egyre érdeklődőbb, folyamatosan kérdez és szinte mindig jókedvű, hétfőtől úszásoktatáson is részt vesz majd, amivel tovább javulhat a mozgása. A szülők tervei között szerepel egy szeptemberi olaszországi út, ahol a kisfiú segédeszközei elkészülhetnek.Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate