Bibliai idézetek, amelyek segítenek, hogy megoldást találj a problémáidra! 


1. Szeresd a közeli hozzátartozóidat


Szeretteim, ha Isten így szeretett bennünket, akkor mi is kell szeressük egymást. Senki sem látta az Istent, de ha szeretjük egymást akkor az Isten és a szeretete bennünk marad.

János evangéliuma 4:11-12


A bibliai idézet azt jelenti, hogy amilyen a hozzáállásunk az emberekhez olyan a hozzáállásunk Istenhez is. Hogy szerethetsz valakit akit nem látsz, ha utálod azt akit látsz?

Szeresd az embereket és vigyázz rájuk.

Kezdd el még ma, egy mosollyal és egy jó szóval a körülötted lévőkkel. Akkor azt mondja a biblia, növekedni fog a szeretet a szívedben.


2. Szeresd az ellenségeidet


Én mondom néktek, szeressétek az ellenségeiteket, áldjátok meg azt aki átkoz benneteket, tegyetek jót azokkal aki utál benneteket és imádkozzatok azokért akik üldöznek.

Máté 5:44

Jegyezd meg a negatív negatívot vonz, ha csúnyán reagálunk a rossz hírekre akkor a helyzet csak rosszabb lesz. Egyetlen módja annak, hogy csillapítsuk a dolgokat, ha jóval válaszolunk a rosszra.

Ne felületesen, hanem tiszta szívedből gondolj arra aki megsértett, megbántott, megsebezett. Értsd meg, hogy ők még sérültebbek mint te, ha ilyen módszerekhez folyamodnak.


3. Higgy az Istenben


Ne aggodalmaskodjatok semmiért, minden kéréseteket vigyetek az Isten elé, imádkozzatok és köszönjétek meg. Az Isteni béke megvédi a szíveteket és a gondolataitokat a Jézus Krisztusban.

Filippi 4:6 -7

Hinni azt jelenti, hogy nem aggódsz. Nyisd meg a szívedet az Isten előtt és várd türelmesen a válaszokat. Ha mindig idegeskedsz és negatív vagy akkor blokkolhatod az Isten döntéseit anélkül, hogy észrevennéd.


4. Bocsáss meg


Amikor állsz és imádkozol, akkor bocsáss meg azoknak az embereknek akikkel problémáid vannak azért, hogy az Atya aki a mennyekben van bocsássa meg a ti vétkeiteket.

Márk 11:25

Napokig imádkozhatsz, ha a szívedben nincs megbocsátás akkor elszigeteld magad az isteni gondviseléstől.


5. Ne add fel!


Kérj és megadatik, keress és találni fogsz, kopogtass és kinyittatik. Mert mindenki aki kér kap, aki keres az talál, aki kopogtat annak kinyittatik.

Ne add fel az álmaidat, a célodat és a küldetésedet, mert a kitartásod meghozza az eredményeket.
6. A lélek kiáltása


Hívj és válaszolni fogok neked, nagy dolgokról fogok beszélni, titkos dolgokról amit te nem ismersz.

Jeremiás 33:3

Néha azért, hogy az életedben egy másik szintet érj el szükség van arra, hogy meghívd az Istent, hogy kiabálj neki mert már nem bírod, szükséged van segítségre. Jönni fog egy új lehetőség.


7. Határozd meg a mértéket


Adjatok és nektek is adatik, öletekbe hull a mennyei bőség. Mert amilyen mértékkel mértek olyan mértékkel kaptok.

Lukács 6:38


Ez a bibliai idézet világosan kimondja azt, hogy te saját magad határozod meg azt, hogy mennyit kapsz az életben. Amilyen mértékkel adsz másoknak, olyan mértékkel fogsz kapni. Ahogyan ítélsz, úgy ítéltetsz.


8. Olvasd a bibliát


Ez a Törvények könyve soha ne legyen távol tőled, olvasd éjjel, nappal keresve azt, hogy mindent úgy csinálj ahogy abban írva van, mert akkor leszel sikeres a dolgaidban amit csinálsz és bölcsen fogsz dolgozni.

Ézsaiás: 8

Az Isten szavát tanulmányozva sikeres leszel az élet minden területén. A bibliában találod az igazi bölcsességet és a megérted, hogyan működnek a dolgok.


9. Az Istenben keresd a vigaszt


Az Atyában legyen az örömöd, és ő mindent meg fog adni amit a szíved kíván.

Zsoltárok könyve 37:4

Amikor minden rosszul megy és minden nehéz akkor fordulj Istenhez. Ha az embereknek mondod el a problémádat pl. alkohol, akkor csak pillanatnyi megkönnyebbülést fogsz érezni és nem fog megváltozni az életed.


10. A problémák megszűnnek


Rendeld alá magad az Istennek, állj ellen az ördögnek és ő elszalad tőled.

Jakab 4:7- 10

Az ördög létezik ugyanúgy mint az átkok. Nagyon sok problémát az életben ( betegség, szerencsétlenség, fájdalom) ő okoz. Az ördögöt el kell kergetni amikor megjelenik mint egy váratlan vendég.

Hogyan? Hallgass az Isten szavára, az ördög nem szereti azokat az embereket akik hisznek Istenben, így nem tud közel kerülni hozzájuk.


11. Minden megoldódik


Keressétek előbb az Isten országát és az ő igazságát, és minden rossz dolgotok megoldódik.

Máté 6: 33

Az egyik legszebb idézet a bibliából, az élet legfontosabb dolga. Amikor Istent keressük akkor minden megadatik amire szükségünk van.


ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (739) érdekességek (885) fejtörő (52) megható (231) megrázó (58) recept (369) viccek (120)