-

Egy ritka, rózsaszín delfint fotóztak, valószínű egyre többet láthatunk majd belőlük


Mi más lehetne a neve a Louisiana partjainál észlelt rózsaszín delfinnek, mint Pinky? A ritka színű állat azóta tudtán kívül internetes sztár is lett.

Pinkyt már kisborjú korában észrevettte a Calcasieu folyón Erik Rue, a Calcasieu Charter Service hajóskapitánya 2007-ben, ahogy normális színű anyja mellett úszkált.

A különleges bőrszín okát még a szakemberek sem tudják pontosan megmondani, egyesek szerint az amazonasi folyamidelfin több példánya is rózsaszínű, miközben Erik Rue azon a véleményen van, hogy azok csúnyák és foltosak, míg Pinky bőre szép, egyenletes rózsaszín.

Másik magyarázatként Naomi Rose, az Animal Welfare Institute munkatársa azt vetette fel, hogy Pinky albínó, bőre pedig kitágult ereiben keringő vér miatt tűnik rózsaszínnek. A nem albínó palackorrú delfinek esetében a bőrfelszínhez közel eső vérerek okozta színt elfedi a bőr szürke festékanyaga.

A ritka rózsaszín delfinnek most kicsinyei születtek, ezúttal hárman úszkáltak a vízben, amit sikeresen videóra is vettek. A kutatók szerint, ha a mutáció örökletes, már pedig úgy tűnik az, egyre többet láthatunk majd ezekből a jelenleg még ritkaságnak számító példányokból.


Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate