Egyetlen fűszer, ami a konyhádban bujkál, virágaid igazi csodafegyvere lehet! Mutatjuk hogy alkalmazd!

A fahéj az egyik legnépszerűbb fűszer a világon és ősidők óta felhasználják különböző célokra. Valószínűleg már tudod, hogy a fahéj mennyire jótékony hatású a szervezet számára, mivel gyulladáscsökkentő és erős antioxidáns is.

Azt azonban tudtad-e, hogy a szobanövények is hasznát vehetik ennek az illatos fűszernek?

Íme, 5 ok, amiért érdemes felhasználni őket a zöldek ápolására.


1. A rovarok elűzése

Ha a növényeidnek hangyaproblémájuk van, akkor fahéjjal felléphetsz ellenük. Mindössze annyit kell tenned, hogy fahéjat szórsz a kérdéses növény talajára és biztos lehetsz benne, hogy távol maradnak a rovarok.

2. Megakadályozza a gomba terjedését

Ha a növényt megtámadta a gomba, akkor szórj az érintett területre fahéjat. Ha a gomba a talajt is ellepte, akkor arra is szórj belőle és megakadályozza a terjedést.

3. Sebeket gyógyít

Néha még a legügyesebbek is képesek megsérteni a növényeiket, miközben gondozzák őket. Ha van egy sebesült növényed, ami egy kis gondoskodásra és kényeztetésre vágyik, akkor szórj a sebére egy kevés fahéjat, amivel ösztönözheted őt a gyógyulásra. Hamarosan rendbe fog jönni!

4. Stimulálja a gyökér növekedést

Ha hajtásról szeretnél növény gyökereztetni, akkor ösztönözheted a gyökérnövekedést, ha a vágott részt fahéjba dugod, mielőtt elültetnéd. Rengeteg pénzt takarítasz meg magadnak és a gyökerek is jobban fognak nőni, miközben a növény is gombamentes maradhat.

5. Harcol a betegség ellen

A fahéjat egy hatásos gombaölőszer készítéséhez is felhasználhatod. Keverj össze 2 aszpirin tablettát és 1 evőkanál őrölt fahéjat 1/2 liter vízben. A keveréket hagy állni 12 órát, majd szűrd át a folyadékot és öntsd át egy spricnis flakonba. Ezután permetezd az oldatot az érintett növényre és hagyd, hogy az összetevők a szövetekbe juthassanak.


ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (739) érdekességek (885) fejtörő (52) megható (231) megrázó (58) recept (369) viccek (120)