Ezek a legegészségtelenebb ételhamisítványok, amikkel valaha is találkoztunk...Mi jut eszünkbe először, ha meghalljuk, hogy hamisítvány? „Kínai”. Kínában azonban nem csak elektronikus készülékeket és ruhákat hamisítanak. Összegyűjtöttük a legbizarrabb hamis ételeket az országból.


Hamis tyúktojások


Megszólalásig hasonlítanak az eredeti tojásokra. A fő összetevői az alábbiak: koagulánsok, keményítő és gyanta. A hamis tojások héja pedig viaszból, kálcium-karbonátból és gipszporból áll. Hogyan állapítsuk meg, hogy eredeti-e? A főtt tojás sárgája „ugrál” és a vizsgálatok szerint a hamisítvány elfogyasztása emlékezetkiesést okoz.


Cementtel töltött dió


Mi tudná teljesen tönkretenni a napunkat és a fogainkat is egy pillanat alatt? Egy falat cementes dió. Külsőre a "hamis" diók teljesen normálisnak tűnnek, ám feltörve kiderül, hogy cement van bennük. Az elkövetők állítólag a profitjuk maximalizálása érdekében gyártják és árulják ezeket.


Kartonos bukta


2007 júliusában egy riporter leleplező történetet közölt az utcai árusokról, akik többek között kartonnal töltik meg a sertéshúsos buktákat. A riporternek a bukták gyártási folyamatát is sikerült lefilmeznie, később azonban őrizetbe vették, mert állítólag hamis volt a hír. A jelentés szerint 4 bevándorlót fizetett le, hogy lefilmezze a kartonos zsemlék történetét. A pekingi egészségügyi hatóságok nem találtak bizonyítékot a riporter sztorijára.


Hamis marhahús – patkányból


Legutóbb egy három hónapos akció keretében a kínai rendőrség legalább 20 ezer tonna illegális, marhának és báránynak feltüntetett húst foglalt le. A lefoglalt hús vajában patkányhús volt. Ráadásul a gyanúsítottak vizet fecskendeztek a húsba, hogy frissnek tűnjön.


ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (748) érdekességek (896) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)