Ezt biztosan nem tudtad! 5 étel, ami azonnal megszünteti a fejfájást! A 4. a leghatékonyabb!

Manapság egyre több a fejfájós ember, és a stresszes, rohanó világban csak a gyógyszerek hatalmába hiszünk. Ha fáj a fejünk, beveszünk egy fájdalomcsillapítót, és máris szebb színben látjuk a világot. Azonban a fájdalomcsillapító csak a tünetet szünteti meg, az okot nem. Amint elmúlik a hatása a fájdalom újra felütheti a fejét. Azt biztosan nem tudtad eddig, hogy az alábbi élelmiszerek fájdalomcsillapító hatással is rendelkeznek. Jobb, ha ezeket alkalmazod a vegyi anyagokat tartalmazó gyógyszerek helyett.


1. Görög dinnye

A fejfájást sokszor kiszáradás okozza, éppen ezért, ha megeszünk 1-2 szelet dinnyét, akkor a szervezetünk rögtön hidratálódik, és értékes ásványi anyagokkal telik fel. A benne található kálium, és magnézium nagyon hatékony lehet fejfájás esetén.


2. Banán

Nagyon magas a kálium, és magnézium hatása, éppen ezért gyorsan megszüntetheti a fejfájást. A magnéziumnak ráadásul nyugtató hatása is van.


3. Burgonya

A káliumban gazdag táplálék enyhíti a fejfájást. Egy közepes méretű burgonyában 600 mg kálium található.


4. Ananász

Egy friss ananász csodát tehet fejfájás esetén. A benne található természetes enzimek nagyon hatékonyan csökkentik a fejfájást. Az ananász fájdalomcsillapító, és gyulladáscsökkentő hatással redelkezik.


5. Uborka

Akárcsak a dinnye, az uborkának is nagyon magas a víztartalma. 95%-a víz, ezért gyorsan hidratálja a testet, és megszabadít a fejfájástól.


ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (746) érdekességek (895) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)