-

100-szor erősebb ez a főzet, mint bármilyen orrspray és szinte ingyen van!

Az alábbi főzet nagyon hatékony azok számára, akik orrdugulással küzdenek és nem szeretnének, vagy nem használt számukra a drága orrspray.

Természetes hozzávalókat tartalmaz, bárki elkészítheti otthon és ami a legfontosabb, megakadályozza a betegség súlyosbodását is.

A megfázás, nátha és elsősorban az influenza soha nem jön jókor, de terhesség és szoptatás alatt különösen nehezen viseli a kismamák, anyukák többsége. Nem csak azért, mert eleve  gyengébbnek, fáradtabbnak, kimerültebbnek érezzük ilyenkor magunkat, hanem sajnos igencsak korlátozott azoknak a szereknek a tárháza, amelyeket bevethetünk a tünetek, mint például a hőemelkedés, láz, fájdalom (akár fej-, torok- vagy fülfájás), orrdugulás… enyhítésére.


Mi lehet a következménye az orr dugulásának?


Azon kívül, hogy rendkívül kellemetlen, csökkenti az életminőséget, az ember nem tud megfelelően aludni, beszélni, enni, nem érzi az ízeket.

A legfontosabb viszont, hogy a levegő kénytelen elkerülni az orrot és szájon át jut le a tüdőbe. Így a lekerült levegő hidegen, szárazon és baktériumokkal telve jut le a tüdőkbe, sokszorosára növelve a fertőzés veszélyét. Érdemes és javasolt a bedugult orr vizsgálata és kezelése.


Íme a főzet receptje!
Hozzávalók:


1 közepes vöröshagyma

2 csésze víz

1 citrom leve

2 evőkanál méz


Elkészítés:


Vágjuk vastagabb szeletekre a hagymát, öntsük fel vízzel és közepes lángon hagyjuk főni 15 percig. Vegyük le a 15 perc elteltével a tüzről és hagyjuk állni további 5 percig, majd szűrjük át. Miután kihűlt, adjuk hozzá a mézet és a citrom levét


Alkalmazás:


Egy főzet a napi adagot jelenti, amit a nap folyamán bármikor elfogyaszthatunk lassan, kortyolva.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate