-

Az orvos nem talált semmilyen elváltozást a nő mellében. Majd meglátta ezt!

Ha van olyan betegség, amitől minden ember retteg, az a rák. A nők különösen nagy százaléka fél a mellráktól, és jó okkal: ez a típusú daganat még megfelelő kezelés mellett is végzetes lehet.

Ennek ellenére is: a korai felismerésről alig esik szó. Amikor a Melbourne-ben élő Kylie Armstrong észrevette az első apró változást a mellében, rögtön felkereste az orvosát. De a doktornő nem érzett csomót, így hazaküldte az ausztrál asszonyt.

Nem sokkal később Kylie ezt írta ki Facebookra:

„Kérlek, nézzétek meg jól ezt a képet.

Ez a 3 nagyon-nagyon apró BEMÉLYEDÉS a mell alján a MELLRÁK JELE.

Így néz ki az ÉN MELLRÁKOM.

Nem éreztem csomót.

A háziorvos sem érzett csomót.

Viszont meghallgatott, amikor elmondtam, hogy a mellem máshogy néz ki, mint normálisan, és hogy amikor felemelem a karom, nagyon-nagyon apró gödröcskéket látok a mellem alsó részén.

A háziorvos elküldött mammográfiára, hogy biztosak legyünk.

Nem volt egyértelmű a felvétel, ezért továbbküldtek ultrahangra is.Az ultrahang megtalálta a rákos daganatot mélyen a mellemben, az izomhoz közel.”

„Ez a 3 apró gödör feje tetejére állította az életemet és a családom életét is.

Meg vagyunk döbbenve, néha megnémulunk, érzelgősek vagyunk, sokszor úgy teszünk, mintha minden rendben lenne, mintha ez az egész nem is velünk történne, próbálunk minél több információt begyűjteni, küszködünk a tesztekkel, sírunk, próbáljuk normálisan folytatni az életünket.

Mérgesek vagyunk és szomorúak.

Több kérdésünk van, mint válaszunk.

Mindent megteszünk, hogy megbirkózzunk a helyzettel.

Az üzenetek és a telefonhívások néha segítenek, néha megríkatnak engem, a férjemet és a gyerekeinket.

Azért osztom meg mindezt veletek, mert szeretném, ha mindannyian tudnátok: a mellrák nem mindig egy jól kitapintható csomó.

Kérlek benneteket, rögtön forduljatok a háziorvosotokhoz, ha BÁRMILYEN változást észleltek a melletekben. Életet menthet.

Kérlek, oszd meg te is és segíts felhívni a figyelmet az első jelekre.”

Kylie-nak rengeteg erőt kívánunk a gyors gyógyuláshoz. Az, hogy megosztotta a tapasztalatát a szélesebb nyilvánossággal, hogy figyelmeztetni próbálja a nőket, bátor és tiszteletreméltó cselekedet. Reméljük, hogy minél több nőt inspirál az ő esete arra, hogy odafigyeljen önmagára és rendszeresen vegyen részt az ingyenes szűrésen.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate