Orbán Viktor bejelentést tett, ez az igazság a magyar kórházi ágyakról!


Korán kezdte a napot Orbán Viktor: a miniszterelnök az operatív törzzsel ülésezett, majd a Facebook-oldalán számolt be arról, hogyan látják a jelenlegi helyzetet.

 

„Hétfő reggel, operatív törzs ülés – áttekintettük a hétvégén történteket és a rendelkezésünkre álló védekezési kapacitásokat.

A nyomás nagy, de egyelőre minden fronton állják a sarat az orvosok is, az ápolónők, a kórházi szakszemélyzet és az iskolák is.

Azt tudom mondani, hogy szabad ágy jelen pillanatban, amely covidos betegek ellátására alkalmas, az 13049, amelyik üresen áll és várja a betegeket, és intenzív ágyból is van 1634.

Hogy ennek a nagyságrendjét megértsük, ez azt jelenti, hogy most van lélegeztetőgépen, intenzív ágyon 582 és ennek a háromszorosa még rendelkezésünkre áll.

A helyzet nehéz, de le a kalappal az ápolónők, az orvosok, az egészségügyi személyzet és az iskolában dolgozók előtt is, mert állják a sarat” – mondja a videóban a miniszterelnök.


ForrásShare:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1506) elgondolkodtató (92) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)