A gyenge immunrendszer 5 jele, amire nagyon figyelj főleg most!

Az immunrendszer a szervezet azon mechanizmusa, ami megvéd a vírusok, baktériumok és betegségek ellen. Néha azonban legyengül, például az egészségtelen étrend vagy a stressz hatására, és ilyenkor nem képes hatékonyan végezni a dolgát.

Az immunrendszer sejtek, szövetek és szervek együttes hálózata, melynek elsődleges feladata, hogy megkülönböztesse a külső, idegen tényezőket, és megakadályozza ezek bejutását a szervezetbe.

Az immunrendszer működésében szerepet játszó sejtek a fehérvérsejtek, más néven leukociták, amelyeknek szerepe, hogy elpusztítsák a szervezetünkbe kerülő kórokozókat.

A legyengült immunrendszer tünetei

Amikor a leukociták szintje csökken, a test bizonyos „figyelmeztető jelzéseket” küld, például:
1. Fáradtság


A fáradtságnak számtalan oka lehet. Azonban, ha minden különösebb ok nélkül vagyunk fáradtak, például reggel rögtön ébredés után, vagy bármilyen tevékenység könnyen kimerít, a legyengült immunrendszer állhat a háttérben.


2. Gyakori fertőzések


A húgyúti fertőzések, gyomorproblémák, gyulladt és vörös ínyek annak a jelei, hogy az immunrendszer nem képes megbirkózni a külső tényezőkkel.


3. Megfázás, influenza, torokfájás


Milyen gyakran fázol meg? Mondjuk havonta egyszer? Gyakran fáj a torkod? Ha igen, akkor tanácsos orvoshoz fordulni, és ellenőrizni a fehérvérsejtszámot.


4. Allergia


Néhány embernél gyakrabban jelentkeznek allergiás reakciók, mint másoknál. Nem bírják a port, a pollent és más allergéneket. Ha ez a te esetedben is így van, megtörténhet, hogy gyenge az immunrendszered.


5. Nehezen gyógyuló sebek


A bőr a test legnagyobb szerve, és a legtöbb kockázatnak van kitéve. Ha a szervezet immunitása alacsony, a fertőzések áttörhetnek ezen az akadályon, és súlyos bőrproblémákat okozhatnak, például kiszáradást, elszíneződést és bőrirritációt. Ha az immunrendszer legyengül, a sebek is lassabban gyógyulnak, így a bőrön csúnya hegek maradhatnak.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1689) elgondolkodtató (111) érdekességek (1113) fejtörő (69) megható (268) megrázó (67) recept (417) viccek (134)

Translate