Ha ezt tapasztalod magadon, valószínű már benned van a koronavírus!

Sokan azt kérdezgetik, hogy miként lehet biztosan felismerni a koronavírus-fertőzést. Egy új tanulmány szerint nem egyszerű, mivel a betegség hét különböző tünetegyüttessel is jelentkezhet.

A Bild című német napilap közölte elsők között a bécsi Orvostudományi Egyetem legújabb tanulmányát.

Az osztrák egyetem professzorai arra keresték a választ, hogy milyen tünetekkel kell számolni a Covid-fertőzötteknek.

A vizsgálatokba 200 embert vontak be, a résztvevők fele már kigyógyult a koronavírusból, míg a másik fele az orvosok szerint még szenvedett a betegségtől.

A kutatók az eredmények publikálásánál azt írták, hogy a koronavírust azért nehéz sokszor felismerni, mert akár hét különböző módon is jelentkezhetnek a tünetek:


Influenzaszerű tünetek: láz, hidegrázás, köhögés, fáradékonyság

Náthaszerű tünetek: orrfolyás, tüsszögés, torokszárazság, orrdugulás

Ízületi- és izomfájdalomSzem- és nyálkahártya gyulladás

Tüdőproblémák, tüdőgyulladással és légszomjjal

Emésztőrendszeri problémák, hasmenéssel, émelygéssel és fejfájással

Szaglás és ízlelés elvesztése


A tanulmányt vezető professzorok, Winfried F. Pickl immunológus és Rudolf Valenta allergológus külön kiemelték, hogy a szaglás és ízlelés elvesztése elsősorban a fiatal szervezeteknél jellemző.

A gyógyultak esetében pedig megfigyelték, hogy az immunrendszerükben még a betegséget követő tizedik hétben is megfigyelhetőek változások.

A szakemberek ezt úgy nevezték, hogy a koronavírus ujjlenyomata tíz héttel a tünetek jelentkezése után is megtalálható az emberek vérében.

Összegzésként az egyetem szakemberei azt javasolták, hogy a korábban felsorolt tünetek észlelése esetén mindenki akkor jár el helyesen, ha orvoshoz fordul. A saját magunk által felállított diagnózis ugyanis könnyen téves következtetésekhez vezetnek.


ForrásShare:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1506) elgondolkodtató (92) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)