-

Hatalmas ciklon közelít hazánk felé! Erre számíts az időjárásban!
 

Viharok, zivatarok, borult, szürke, felhős ég – ezek várhatóak hétfőn ország szerte.

Ahogy a Blikk megírta, Magyarország területén hétfő estig nyugat, délnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, este, éjszaka egyre többfelé elered az eső. Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Délutántól a nyugati megyékben már csökken a csapadékhajlam, ott helyenként a felhőzet is vékonyodhat.


A délkeleti szelet többfelé erős, kezdetben az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 0 és +8 fok között alakul, északkeleten azonban néhol gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 4 és 12 fok között várható

Európa nyugati felén hatalmas kiterjedésű, többközéppontú ciklon örvénylik, amely kelet felé halad. Ennek mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé hull csapadék: nagyrészt eső, de Skandináviában a havazás a jellemző, és az Alpok térségében is jelentős mennyiségű hó hullott az elmúlt 24 órában.

A frontzóna előtt erőteljes déli áramlás alakult ki, amely igen enyhe légtömeget szállít Európa középső területei, így a Kárpát-medence fölé is.

A frontrendszer hétfő estig a Kárpát-medence fölé húzódik nyugat, délnyugat felől, hatására fokozatosan mindenütt beborul az ég, és éjszakától sokfelé számíthatunk csapadékra – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (461) viccek (176)

Translate