-

Megváltoztak a szilveszteri szabályok! Íme a pontos részletek!

A járvány elleni védekezés miatt az idei szilveszteren tilos a közterületi tűzijáték és magánterületen is csak az alacsony kockázatú, 1. és 2. kategóriába tartozó eszközök használhatók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője december 30-án az MTI-vel.

Idén a szilveszteri pirotechnikai termékeket nem lehet megvásárolni.

A tűzijátékokat négy osztályba sorolják. Az elsőbe olyanok tartoznak, mint például a tortákra rakható tűzijáték, a másodikba pedig olyan kis kockázatú tűzijátékok tartoznak, amiket a szabadban lehet felhasználni, és amiket gyakorlatilag bármikor megvásárolhatnak azok, akik elmúltak 16 évesek.

A harmadik osztályba a közepes, szabadtéri használatra szánt tűzijátékok tartoznak. Ezeket más években december 28. és 31. között lehet megvenni és szilveszterkor felhasználni, idén azonban tilos ezeket árusítani és felhasználni.

(A negyedik osztályba azokat a nagyobb tűzijátékokat sorolják, amiket csak pirotechnikai szakemberek használhatnak.)

Idén szilveszterkor, közterületen semmiféle tűzijátékot, még a tortába szúrható tűzijátékot sem lehet használni . 

Csak magánterületen, kertes házak udvarán lehet tűzijátékozni, társasházak udvarán csak akkor, ha a házirend azt megengedi, de csak az első két kategóriába tartozó tűzijátékokat lehet használni !

Külön hangsúlyozták, hogy erkélyeken tilos tűzijátékozni, mert balesetveszélyes.


Forrás: MTI, 444.huNépszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate