-

WHO: Ekkorra várható a koronavírus harmadik hulláma!

A maszk viselésének fontosságára hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely a maszkviselésre szólít fel a családi karácsonyi összejövetelek idejére is, továbbá a koronavírus-járvány harmadik hullámára figyelmeztet.

“Az összejöveteleket – amennyiben erre mód van – kültéren tanácsos megtartani, a résztvevőknek pedig ajánlott a maszk viselése és a kölcsönös távolságtartás. Ha beltéren gyűlnek össze, csökkentsék a résztvevők számát, és gondoskodjanak megfelelő szellőztetésről” – áll a közleményben, amelyben a WHO a beltéri összejövetelek nagyobb egészségügyi kockázatára is figyelmeztet. Jóllehet a szervezet elismeri a maszkviselés és a távolságtartás kényelmetlenségét, hangsúlyozzák, hogy e lépések nagyon fontosak az egészségmegőrzés érdekében, különösen abban az esetben, ha több háztartás és eltérő korú emberek gyűlnek össze.


Óvatosan az ünnepségekkel


A vallási ünnepségekkel és a karácsonyi vásárokkal kapcsolatban a világszervezet szintén aggodalmát fejezte ki, és arra kérte azon országok kormányait, ahol magasak az új típusú koronavírus miatti fertőzésszámok, hogy halasszák el ezeket. Amennyiben ez nem lehetséges – így a közlemény – ajánlatos a szertartásokat kültéren megtartani. Beltéri ünnepség esetén a szertartás idejének a lerövidítését és a résztvevők számának a korlátozását ajánlják.Komoly kockázata van egy újabb hullámnak


A járvány visszaszorításának terén elért törékeny eredmények ellenére a COVID-19 még mindig súlyos probléma az európai térségben, és komoly kockázata van egy harmadik hullám elindulásának 2021 első hónapjaiban, amit csak együttműködéssel lehet megelőzni. A WHO hangsúlyozza továbbá az egyéni felelősségvállalás fontosságát, és óva int mindenkit attól, hogy alábecsülje az egyes emberek és a kis közösségek által hozott, a pandémia alakulását érintő döntések jelentőségét.

December elején a világszervezet vészhelyzeti igazgatója, Michael Ryan eltanácsolta ez embereket a karácsonyi ölelésektől, leszögezve, hogy a testi kapcsolat mellőzése életmentő lehet a járvány idején. A szakember “kellemetlennek” nevezte, hogy a szeretet megnyilvánulását ölelés formájában mellőzni kell, de mint mondta, létfontosságú, mivel “rémisztőek” a járvány adatai.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1868) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate