-

AUTÓSOK FIGYELEM! Új kötelező felszerelés jön minden kocsiba!

A 2018-ban elfogadott EU-s előírás alapján jövő héttől már csak digitális rádióval felszerelt új autót lehet eladni vagy bérbe adni.

Az Európai Parlament még 2018-ban szavazta meg az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex létrehozását, amelynek része az a követelmény is, hogy minden új autórádiónak DAB-kompatibilisnek kell lennie az EU területén 2020-tól.

A tényleges bevezetés jövő héten esedékes, a Magyar Közlönyben meg is jelent a vonatkozó rendelet. Ennek értelmében a 2020. december 21. után forgalomba helyezett, illetve bérbe adott közúti járműveket csak digitális rádióvevőkkel felszerelve lehet eladni, illetve bérbe adni.

A rendelet teljes szövege itt olvasható az 50. oldaltól.

A megjelent rendelet annak fényében érdekes, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szeptember 5-én lekapcsoltatta Magyarországon a digitális műsorszórást. A lépést azzal indokolták, hogy 12 év alatt, amíg a rendszer működött “nem mutatkozott sem piaci, sem hallgatói igény” a digitális rádiózásra.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate