-

8 szem körüli probléma, ami valamilyen betegségre utal. Találkoztál már valamelyikkel?

A szem a lélek tükre-mondják, de, ha alaposabban megnézzük, nem csak a lelkiállapotunk, hanem az egészségügyi állapotunk is kiolvasható belőle. 

Vannak bizonyos jelek, melyek arra utalnak, hogy valami nem működik megfelelően a szervezetünkben.


1.Árpa


Van, akinek állandóan visszatér az árpa a szemére, és soha nem tud megszabadulni tőle. Azonkívül, hogy nagyon kellemetlen, és fájdalmas tud lenni, ha hosszú időn keresztül nem tudunk megszabadulni tőle, érdemes felkeresni egy szakembert. Lehetséges az is, hogy komolyabb betegséggel, faggyúmirigy karciómával van dolgunk.


2.Szemöldök ritkulása


Okozhatja a nem megfelelő táplálkozás, a stressz, de az életkor előrehaladtával is ritkulhat a szemöldök. Kihullhat a szemöldök pajzsmirigy rendellenesség következtében, de akkor is, ha alopecia areata, vagyis foltos hajhullás betegségünk van.


3.Homályos látás


Ha sok időt töltünk a számítógép monitorja előtt szemünk elfárad. Ez okozhat homályos látást, égető érzést. Ha a helyzet egyre csak romlik, és a szemünk még jobban fárad, mint eddig, akkor érdemes felkeresni egy szakembert.
4.Vakfoltok


Ha valaki volt már ilyen helyzetben, tudja, hogy elég ijesztő lehet, amikor a látótér egy bizonyos része kiesik. De jelentkezhetnek kis fényes pontok is, erre mondják azt, hogy “csillagokat láttam”. Néha bárkivel előfordul, de ha hosszú időn keresztül tart, forduljunk egy szemorvoshoz.


5. Kidülledt szemek


Néha mindannyian érezzük úgy, mintha kápráznak a szemünk, majd, ha egy kicsit megdörzsöljük, akkor gyorsan el is múlik. Azonban, ha úgy érezzük tapintásra is, hogy kissé megduzzadtak a szemeink, az már nem tréfa. A problémát akár pajzsmirigy rendellenesség is okozhatja. De fennállhat még a vesebetegség, a Graves-kór, Basedow-kór, vagy a cukorbetegség problémája is.


6.A szem sárgás elszíneződése


Az újszülöttek esetében gyakrabban előfordul, hiszen ilyenkor még nem alakult ki a megfelelő májműködés. Ha felnőtt korban szembesülünk a problémával, és hosszabb ideig tart, akkor valószínű, hogy valamilyen máj-vagy epeproblémánk van.


7.Homályos látás a cukorbetegek esetében


Ha valaki cukorbeteg, és rohamosan kezd gyengülni, vagy homályossá válni a látása, azonnal konzultáljon az orvosával. A homályos látás akár megvakulásig is fokozódhat.


8.Dupla látás


Többek közt a stroke figyelmeztető jele is lehet ez, érdemes azonnal felkeresni egy orvost.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate