-

Aceton szagú lehelet, gyakori vizelés és szomjúság? Ezekre a jelekre nagyon figyelj!

A cukorbetegség olyan gyakori betegség, amely életveszélyes következményekhez vezethet, ha nem kezelik megfelelő életmód változtatásokkal.

A betegség során a vér cukortartalma túl magas – ezért gyógyszerekre vagy inzulinra van szükség ahhoz, hogy az értékét megfelelő szinten tartsák, mivel a szervezet önmaga nem képes kezelni a magas vércukorszintet.

Ha időben kerül diagnosztizálásra, a kellemetlen következmények elkerülhetőek. Íme, 7 jel, amelyek felhívhatják a figyelmet egy még fel nem fedezett cukorbetegségre.


1. Gyakori vizelési inger


A cukorbetegség egyik leggyakoribb tünete. Mivel a szervezet meg akar szabadulni vérben levő a felesleges cukortól, a veséknek sokat kell dolgozniuk. Ha a vese túlterhelt, akkor a szervezet szó szerint ki akarja pisilni a cukrot.


2. Homályos látás


Mivel a cukorbetegség dehidratál, sok cukorbeteg folyadékot veszít el, és ez a szemgolyó folyadéktartalmát is érinti. Ha a szemlencséd száraz, a látásod rosszabb lesz, és ha nem teszel ellene, akkor teljesen elveszítheted a látásod.


3. Könnyen elkapsz fertőzéseket és hosszú a gyógyulási idő


Mivel a szervezet olyan keményen dolgozik, hogy kezelje a túl magas cukorszintet, kevesebb energiát fordít a sebek és fertőzések gyógyítására. A bőrön jelentkező fertőzések vagy a lábak irritációja gyakori a cukorbetegek körében.
4. Extrém éhség


A cukorbetegség korai szakaszában gyakori, hogy az érintett személy rendkívül éhesnek érzi magát. Ez azért van, mert nem tudja megfelelően szabályozni vércukorszintjét. Az étvágya így olyan, mint a hullámvasút.


5. Gyakori szomjúság


Ha folyamatosan szomjasnak érzed magad vagy nem tudod a szomjadat oltani, az a cukorbetegség jele lehet. Minél többet iszol, annál többet kell vizelned. Ha ez az állandó szomjúság hosszú ideje fennáll, akkor azt jelentheti, hogy nem átmeneti probléma – az extrém kiszáradás jele lehet.


6. Megmagyarázhatatlan fogyás


Amikor a szervezet keményen dolgozik és kiválasztja a sok folyadékot, az gyakran súlyvesztést okoz. Ha ez egyértelmű ok nélkül történik, akkor az a cukorbetegség jele lehet.


7. Nagyon fáradtnak és kimerültnek érzi magát


A rendszeres fáradtság és a kimerültség az megfelelő alvásminőség mellett gyakori a cukorbetegeknél. Ennek oka a vércukorszint ingadozás lehet.


8. Bizsergő érzés vagy zsibbadás a kezekben és lábakban


Ha gyakran ezt érzed, mindenképpen ki kell vizsgáltatni, hogy fennáll e a cukorbetegség. Ezeket a tüneteket csak a cukorbetegek 60-70% -a tapasztalhatja.


9. Aceton szagú lehelet


A cukorbetegség befolyásolja a leheletet is, ilyenkor az körömlakklemosóhoz hasonló szagú lesz.

Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a tüneteket, függetlenül attól, hogy magadon vagy máson észleled. Ha időben sikerül felismerni, jobban kordában tartható.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate