-

Egy férfi mellkasi szúró fájdalommal ment orvoshoz. Amit az orvosok találtak, mindenkit váratlanul ért!

A szív- és érrendszeri betegségek első helyen állnak a népbetegségek listáján és nem is kapjuk fel a fejünket, ha éppen szívműtétről szóló hírt hallunk, viszont egy olyan esetben, amikor egy fogpiszkáló okoz szívproblémát, erősen elgondolkodunk – ez egyáltalán hogyan lehetséges?

Sajnos nagyon egyszerűen. Egy férfi ugyanis tökéletesen felépült súlyos állapotából, miután egy teljesen ép fogpiszkálót távolítottak el sebészi úton a szívéből, amit előtte egy éve véletlenül nyelt le.


A ledöbbent orvosok egy hét órás műtét közben jutottak a nagy felfedezésre, amit a fájdalmaktól szenvedő, 42 éves Horacio Rodriguezen hajtottak végre.


Az orvosok rendre félrediagnosztizálták Horacio-t


A férfit tévedésből rosszul diagnosztizálták tüdőgyulladással, miután magas lázzal kórházba került.


Amikor másodvéleményért más orvoshoz fordult, az azt állapította meg, hogy szívet érintő fertőzése van és antibiotikumot adott neki kezelésléppen. A féri ekkor már le volt fogyva, vért köhögött fel és erős mellkasi fájdalomra panaszkodott.


Végül az egyik szakember operációt javasolt


A sebészek tudták, hogy van valami a szívében, aminek egyáltalán nem szabadna ott lennie, mielőtt felnyitották a mellkasát a buenos aires-i Fernandez kórházban.

Arra gondoltak, hogy egy katéterről van szó, ami akkor kerülhetett oda, amikor tinédzserként Horacio vérátömlesztést kapott.

A kórház szívspecialistája, Fernando Cichero a felfedezést egyedülállónak nevezte.
“Egyszerűn hihetetlen volt, amikor operáltuk. Először eltávolítottuk a vért a mellkasából, aztán világosan láttuk, hogy mivel van dolgunk. Egy fogpiszkáló volt az. Senki nem akarta elhinni.”

“Beszéltem más kollégáimmal is Argentínából és egyéb országokból is, de soha senki nem hallott vagy látott még ilyen esetet.”

“Abban is biztos vagyok, hogy velem sem fog még egyszer ilyen történni.”

“Amikor Horacio-val találkoztam és elmondtam neki, hogy mit találtunk benne, csak nevetett és azt mondta, hogy tavaly év végén rengeteg előételnek való kis falatkát megevett.”


Óvatosan a fogpiszkálókkal!

Horacio, akinek pihenést javasoltak, de arról is biztosították, hogy semmilyen egészségügyi mellékhatása nem lesz az esetnek, elmondta: “Fogalmam sem volt róla, hogy lenyeltem egy fogpiszkálót. Csak arra gyanakodtam, hogy valami ünnepléssel kapcsolatos dolog volt a kiváltó ok.”

“Körülbelül hat hónapig ki-be jártam a kórházba, mert nem tudták kideríteni, hogy mi bajom lehet.”

“Csak néhány ultrahangvizsgálat után vett észre egy szakember valami olyat, amit addig senki nem látott és úgy döntött, hogy megoperál, abban a hitben, hogy egy katétert fog találni. A szúró fájdalmat már csak az utolsó pár hónapban kezdtem érezni a mellkasomban.”“Azt javasolták, hogy pihenjek, két hónapig ne vezessek semmilyen járművet és mindenképpen kerüljem el a fogpiszkálós ételeket.”- mondta Horacio a műtétet követően.”

A szekértők úgy gondolják, hogy a fogpiszkáló átszúrva a nyelőcsövet jutott be a jobb pitvarba. A fogpiszkáló az egyik leggyakoribb tárgy, amit az emberek véletlenül lenyelnek, és csúnya szövődményeket okozhatnak, azonban olyan eset eddig nem volt ismeretes, hogy ilyen hosszú ideig a szervezetben maradt volna, halálos kimenetel nélkül.


Hasonló fogpiszkálós eset

Az olasz Facino Nucci elmesélte, hogy mennyire meg volt rémülve, hogy valamilyen komoly betegségben szenved, mivel erős, szúró fájdalmat érzett a hasában. A kórházban egy endoszkópia során rájöttek, hogy egy kis fogpiszkáló darab átszúrta a gyomrát. A 37 éves férfi ezt megtudva nem tudta, hogy sírjon vagy nevessen, mindenesetre megnyugodott, hogy egy ilyen “butaság” okozta a kellemetlen tüneteket.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate