Ez történik azok szervezetével, akik rágják a körmüket

A körömrágás az egyik legrosszabb szokás. A körmök alatt rengeteg baktérium halmozódhat fel, amelyek a nap során kerülnek oda. Még ha naponta többször kezet is mosol, akkor sem vagy képes alaposan megtisztítani a körmeid alatti területet.

Amikor rágod a körmödet, az alatta lévő szennyeződés és a baktériumok a szádban landolnak, így néhány kellemetlen egészségügyi probléma megjelenésének is kiteszed magad.


1- Fertőzések


Sebet okozhatsz az ujjaidon és ezen keresztül a baktériumok bejuthatnak a szervezetedbe. Az egyik leggyakoribb állapot a paronychia (körömgyulladás), amikor vörös, gennyes duzzanat jelenik meg a köröm mellett.


2- Szájbetegségek


A kezeink számtalan fertőző mikroorganizmus forrással kerülnek kapcsolatba és amikor a körmeidet rágod, szabad utat engedsz ezeknek, hogy a szádba jussanak és ott különféle betegségeket okozzanak.


3- Deformálódott körmök


A körömben van egy réteg, amit mátrixnak hívnak és ez felelős a köröm növekedéséért. Ezt a rágással meg lehet sérteni és következményes deformációkat, benövéseket lehet vele okozni.


4- Felszíni kinövések


Azáltal, hogy a fertőzött körmökkel az arcodat ingerled, akár sebek révén kinövéseket is okozhatsz a bőrödön.


5- Kéz fájdalom


Ha ajak herpeszed van, azzal a vírussal az ujjaidat is meg tudod fertőzni. Ez gyulladást, égő érzést és bizsergést képes okozni az ujjbegyekben.


6- Fogászati gondok


A fogakra sincs jó hatással a folyamatos körömrágás, amellett ínygyulladást is okozhat.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1691) elgondolkodtató (111) érdekességek (1113) fejtörő (69) megható (268) megrázó (67) recept (417) viccek (134)

Translate