-

Fontos felhívás érkezett minden OTP-s ügyfélhez! Erre nagyon figyelj januártól!

Az internetes bankkártyás vásárlások a 2021. január 1-től kötelező erős ügyfél-hitelesítéssel még biztonságosabbá váltak.

Ennek keretében, az Európai Unió előírásainak megfelelve mindenkinek több lépcsőben kell igazolnia, hogy valóban ő az internetes vásárláshoz használni kívánt kártya birtokosa. Az új szabályozás célja, hogy még inkább visszaszorítsa az e-kereskedelemhez köthető csalások számát.

Az OTP Bank ügyfelei csak akkor tudják internetes fizetésre használni bankkártyájukat, ha előtte regisztráltak a bank internetes biztonsági kód szolgáltatására – hívta fel rá ügyfelei figyelmét a bank.

A másik szükséges lépés az internetes bankkártyás fizetéshez, hogy az ügyfeleknek módosítaniuk kell TeleKódjukat, ha pedig OTP SmartBank mobiltelefonos alkalmazást használnak, frissíteniük kell azt a legújabb verzióra és engedélyezni, hogy az alkalmazás értesítéseket küldhessen a mobiltelefonjukra.
ÜGYFELEINK TAVALY NOVEMBERTŐL MÁR TALÁLKOZHATTAK A TÖBBLÉPCSŐS AZONOSÍTÁSSAL INTERNETES BANKKÁRTYÁS VÁSÁRLÁSKOR. ÖRÖMMEL LÁTJUK, HOGY AZ INTERNETEN AKTÍVAN VÁSÁRLÓ KÁRTYABIRTOKOSAINK TÖBB MINT HÁROMNEGYEDE MÁR MEGTETTE A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY AZ ERŐS ÜGYFÉL-HITELESÍTÉSNEK MEGFELELVE JANUÁRTÓL TOVÁBBRA IS FIZETNI TUDJON KÁRTYÁJÁVAL. AZOKNAK A KÁRTYABIRTOKOSOKNAK, AKIK MÉG NEM LÉPTEK, JAVASOLJUK, HOGY TÁJÉKOZÓDJANAK A VÁLTOZÁSSAL KAPCSOLATOS TEENDŐIKRŐL ÉS TUDNIVALÓKRÓL A WEBOLDALUNKON. EZT KÖVETŐEN ÁLLÍTSÁK BE AZ INTERNETES BIZTONSÁGI KÓD SZOLGÁLTATÁST, MÓDOSÍTSÁK A TELEKÓDOT VAGY FRISSÍTSÉK AZ OTP SMARTBANK MOBILALKALMAZÁST, HOGY NE ÉRJE ŐKET MEGLEPETÉS INTERNETES VÁSÁRLÁS KÖZBEN. FONTOS, HOGY AZ INTERNETES VÁSÁRLÁSHOZ SZÜKSÉGES AZONOSÍTÁSHOZ KÜLÖN-KÜLÖN MINDEN BETÉTI- ÉS HITELKÁRTYÁT, VALAMINT EZEK TÁRSKÁRTYÁIT IS ALKALMASSÁ KELL TENNIÜK AZ ÜGYFELEKNEK”


– hívta fel a figyelmet Takács Domokos, az OTP Bank Bankkapcsolati Főosztályának igazgatója.

Aki korábban megadta mobiltelefonszámát a banki azonosításhoz, de még nem regisztrált az internetes biztonsági kód szolgáltatásra, az OTP SmartBank mobilalkalmazásban, vagy az OTPdirekt internetbankon keresztül teheti meg ezt a legegyszerűbben, illetve bármelyik OTP Bank fiókban.

Azoknak az ügyfeleknek viszont mindenképp el kell látogatniuk egy OTP Bank fiókba, akik még nem adták meg mobiltelefonszámukat a banki azonosításhoz. Ott első lépésként meg kell adniuk azt, majd regisztrálniuk kell az internetes biztonsági kód szolgáltatásra. Bankfiókban tudnak regisztrálni a szolgáltatásra a társkártya- és az üzleti kártyabirtokosok is. A fióki ügyintézéshez érdemes előre online időpontot foglalni.

A kártyabirtokosoknak ezen kívül meg kell változtatniuk az alapértelmezett TeleKódjukat. A 3 jegyű TeleKód alap esetben a bankkártyához tartozó számlaszám utolsó három számjegye. Ennek megváltoztatására az OTP SmartBank mobiltelefonos alkalmazásban, OTPdirekt internetbankon vagy telefonon keresztül, illetve az OTP Bank fiókjaiban van lehetőség.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate