Fontos felhívás érkezett minden OTP-s ügyfélhez! Erre nagyon figyelj januártól!

Az internetes bankkártyás vásárlások a 2021. január 1-től kötelező erős ügyfél-hitelesítéssel még biztonságosabbá váltak.

Ennek keretében, az Európai Unió előírásainak megfelelve mindenkinek több lépcsőben kell igazolnia, hogy valóban ő az internetes vásárláshoz használni kívánt kártya birtokosa. Az új szabályozás célja, hogy még inkább visszaszorítsa az e-kereskedelemhez köthető csalások számát.

Az OTP Bank ügyfelei csak akkor tudják internetes fizetésre használni bankkártyájukat, ha előtte regisztráltak a bank internetes biztonsági kód szolgáltatására – hívta fel rá ügyfelei figyelmét a bank.

A másik szükséges lépés az internetes bankkártyás fizetéshez, hogy az ügyfeleknek módosítaniuk kell TeleKódjukat, ha pedig OTP SmartBank mobiltelefonos alkalmazást használnak, frissíteniük kell azt a legújabb verzióra és engedélyezni, hogy az alkalmazás értesítéseket küldhessen a mobiltelefonjukra.
ÜGYFELEINK TAVALY NOVEMBERTŐL MÁR TALÁLKOZHATTAK A TÖBBLÉPCSŐS AZONOSÍTÁSSAL INTERNETES BANKKÁRTYÁS VÁSÁRLÁSKOR. ÖRÖMMEL LÁTJUK, HOGY AZ INTERNETEN AKTÍVAN VÁSÁRLÓ KÁRTYABIRTOKOSAINK TÖBB MINT HÁROMNEGYEDE MÁR MEGTETTE A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY AZ ERŐS ÜGYFÉL-HITELESÍTÉSNEK MEGFELELVE JANUÁRTÓL TOVÁBBRA IS FIZETNI TUDJON KÁRTYÁJÁVAL. AZOKNAK A KÁRTYABIRTOKOSOKNAK, AKIK MÉG NEM LÉPTEK, JAVASOLJUK, HOGY TÁJÉKOZÓDJANAK A VÁLTOZÁSSAL KAPCSOLATOS TEENDŐIKRŐL ÉS TUDNIVALÓKRÓL A WEBOLDALUNKON. EZT KÖVETŐEN ÁLLÍTSÁK BE AZ INTERNETES BIZTONSÁGI KÓD SZOLGÁLTATÁST, MÓDOSÍTSÁK A TELEKÓDOT VAGY FRISSÍTSÉK AZ OTP SMARTBANK MOBILALKALMAZÁST, HOGY NE ÉRJE ŐKET MEGLEPETÉS INTERNETES VÁSÁRLÁS KÖZBEN. FONTOS, HOGY AZ INTERNETES VÁSÁRLÁSHOZ SZÜKSÉGES AZONOSÍTÁSHOZ KÜLÖN-KÜLÖN MINDEN BETÉTI- ÉS HITELKÁRTYÁT, VALAMINT EZEK TÁRSKÁRTYÁIT IS ALKALMASSÁ KELL TENNIÜK AZ ÜGYFELEKNEK”


– hívta fel a figyelmet Takács Domokos, az OTP Bank Bankkapcsolati Főosztályának igazgatója.

Aki korábban megadta mobiltelefonszámát a banki azonosításhoz, de még nem regisztrált az internetes biztonsági kód szolgáltatásra, az OTP SmartBank mobilalkalmazásban, vagy az OTPdirekt internetbankon keresztül teheti meg ezt a legegyszerűbben, illetve bármelyik OTP Bank fiókban.

Azoknak az ügyfeleknek viszont mindenképp el kell látogatniuk egy OTP Bank fiókba, akik még nem adták meg mobiltelefonszámukat a banki azonosításhoz. Ott első lépésként meg kell adniuk azt, majd regisztrálniuk kell az internetes biztonsági kód szolgáltatásra. Bankfiókban tudnak regisztrálni a szolgáltatásra a társkártya- és az üzleti kártyabirtokosok is. A fióki ügyintézéshez érdemes előre online időpontot foglalni.

A kártyabirtokosoknak ezen kívül meg kell változtatniuk az alapértelmezett TeleKódjukat. A 3 jegyű TeleKód alap esetben a bankkártyához tartozó számlaszám utolsó három számjegye. Ennek megváltoztatására az OTP SmartBank mobiltelefonos alkalmazásban, OTPdirekt internetbankon vagy telefonon keresztül, illetve az OTP Bank fiókjaiban van lehetőség.


ForrásShare:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1394) elgondolkodtató (65) érdekességek (1084) fejtörő (67) megható (263) megrázó (67) recept (394) viccek (129)