FRISS! Változás jön az oltásban, ami a 60 felettieket érinti! Íme Müller Cecília bejelentése:

Müller Cecília a közmédiában elmondta, az oltásra jelentkező egészségügyi dolgozók 80 százaléka már megkapta a védőoltást, és közülük 8 ezren már a második dózist is.

“Ez óriási dolog” – fogalmazott. Hozzátette: számos szociális intézményben is elkezdődött az oltások beadása, az oltások előrehaladásának kizárólag azok mennyisége szab határt.

Az országos tisztifőorvos utalt arra, hogy az új vakcinabeszerzésekkel már a 60 év felettiek, illetve a 89 évnél idősebb állampolgárok oltása kezdődhet meg; őket elsősorban otthonaikban a háziorvos vagy egy oltócsoport fogja felkeresni.

Az orosz oltóanyaggal kapcsolatban Müller Cecília elmondta, a Szputnyik V vakcinából 6 ezer adagot a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában vizsgálnak.

Ismertetése szerint az orosz oltóanyagok adenovírus vektorvakcinák, vagyis ártalmatlanított, szaporodásra nem képes vírust használnak arra, hogy a tüskefehérje termelődéséért felelős “üzenetet” eljuttassa a szervezetbe, kiváltva így az immunválaszt. Ezt az oltóanyagot is két dózisban kell beadni 21 nap különbséggel.


(MTI)Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1394) elgondolkodtató (65) érdekességek (1084) fejtörő (67) megható (263) megrázó (67) recept (394) viccek (129)