-

FRISS! Változás jön az oltásban, ami a 60 felettieket érinti! Íme Müller Cecília bejelentése:

Müller Cecília a közmédiában elmondta, az oltásra jelentkező egészségügyi dolgozók 80 százaléka már megkapta a védőoltást, és közülük 8 ezren már a második dózist is.

“Ez óriási dolog” – fogalmazott. Hozzátette: számos szociális intézményben is elkezdődött az oltások beadása, az oltások előrehaladásának kizárólag azok mennyisége szab határt.

Az országos tisztifőorvos utalt arra, hogy az új vakcinabeszerzésekkel már a 60 év felettiek, illetve a 89 évnél idősebb állampolgárok oltása kezdődhet meg; őket elsősorban otthonaikban a háziorvos vagy egy oltócsoport fogja felkeresni.

Az orosz oltóanyaggal kapcsolatban Müller Cecília elmondta, a Szputnyik V vakcinából 6 ezer adagot a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában vizsgálnak.

Ismertetése szerint az orosz oltóanyagok adenovírus vektorvakcinák, vagyis ártalmatlanított, szaporodásra nem képes vírust használnak arra, hogy a tüskefehérje termelődéséért felelős “üzenetet” eljuttassa a szervezetbe, kiváltva így az immunválaszt. Ezt az oltóanyagot is két dózisban kell beadni 21 nap különbséggel.


(MTI)Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate