-

Operatív törzs: Müller Cecília fontos bejelentést tett!

Az operatív törzs szerdán ismét sajtótájékoztatót tartott. Ismertették a járványhelyzet legfrissebb híreit, nézzük:

A tájékoztatón elhangzott:Éjfélkor feloldották a tiltást az Angliából érkező repülőgépekre. Az érkezőknek automatikusan karanténba kell vonulniuk, külön járványügyi határozat nélkül is – ismertették a tájékoztatón.

Müller Cecília:

A tisztifőorvos szokás szerint a járványügyi adatokkal indított, kiemelve, hogy az aktív fertőzöttek száma csökken.

Az elmúlt napon 52 éves volt a legfiatalabb elhunyt.

Nem változott azon krónikus betegségek köre, melyek jellemzően alapbetegségként fellelhetőek az elhunytaknál. Jellemzően szív- és érrendszeri- és anyagcsere betegségekben szenvedtek a betegek, és ez az egész társadalom egészségi állapotát is tükrözi.

Emelkedik a gyógyultak száma. A mintavételek vonatkozásában most frissítik a koronavírus tájékoztató honlapot, az elmúlt 24 órában több mint 22 ezer tesztet végeztek, így összesen több min 2,7 millió mintavétel történt a járvány kezdete óta – mondta a tisztifőorvos.

Már közel 21ezer egészségügyi dolgozót oltottak be eddig.Az oltópontok nagy forgalmat bonyolítanak le, ezért Müller Cecília azt javasolja, az egészségügyi dolgozók ne csak telefonon keressék az oltópontokat, hanem az e-mail címeket is használják. Az oltópontokon kívül városi kórházban lehet oltakozni, de ott csak az ottani dolgozókat oltják. De tervezik, hogy bevonják ezeket a kórházakat is az oltópontok körébe, illetve tervezik, hogy a háziorvosokat is bevonják a munkába: oltassák be magukat, mert számítanak rá, hogy oltóorvosként ők is résztvesznek a lakosság beoltásában majd.

Müller Cecília az idősotthonok orvosait is arra kérte, oltassák be magukat, mert az ott lakókat és dolgozókat az ő segítségükkel fogják megoldani az intézményekbe küldött oltócsoportok.

A munkát először a nagyobb idősotthonokban kezdik.

Fontos, hogy azok az egészségügyi dolgozók, akik naponta betegekkel érintkeznek, függetlenül attól, hogy melyik területen, éljen az oltás adta lehetőséggel. Az országba érkezett az elmúlt napon is oltóanyag, azzal összesen az eddigiekkel együtt 78ezer embert lehet beoltani – eddig 21ezret oltottak be.


Rendőri intézkedések:


215 ember hagyta figyelmen kívül a maszkviselési szabályokat. 190 ember ellen azért intézkedtek, mert olyan közterületen nem vett maszkot, ahol kellett volna. Tömegközlekedési eszközökön 5, üzletekben 20 ember ellen kellett intézkedni.

A kijárási tilalommal összefüggésben tegnap 379 ember ellen kellett intézkedni.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate