-

Riasztást adott ki az OMSZ! Kíméletlenül lecsap az országra hamarosan a hóval érkező vihar!

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint ma éjjel nyugat felől egyre több helyen elered az eső, az Alpokalján, a Kisalföldön és a Bakony magasabb részein havas eső, havazás is előfordulhat.

Az Alpokalja és az Őrség alacsonyabban fekvő területein legfeljebb vékony (1-2 centiméteres) hóréteg alakulhat ki, ám elsősorban a Kőszegi- és Soproni-hegység, esetleg a Bakony magasabb csúcsain ennél több, akár 5-7 centiméter hó is hullhat.

Szerdán északkelet felé halad tovább a csapadék, a legtöbb helyen eső valószínű, míg északon és az Északi-középhegységben helyenként havas eső, hó is lehet.

Szerda délutántól záporok, hózáporok is előfordulhatnak, néhol – főleg dél-nyugaton – akár az ég is megdörrenhet, villámlás is kísérheti az intenzív záporokat, hózáporokat.

Az északnyugati, északi tájakon elszórtan kialakulhatnak hózáporok, amelyből (akár síkvidéken is) 1-2 centiméteres hóréteg alakulhat ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2-8 fok között valószínű.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate