-

Te hányszor pisilsz egy nap? Ezekre a jelekre nagyon figyelj!

Dr. Neil Grafstein szerint, aki a New York-i Mount Sinai’s Hospital urológus professzor-asszisztense, a vizelés gyakorisága sok mindent elárulhat egészségi állapotunkról. Természetesen vannak olyan emberek, akik azonnal rohannak a mosdóba, mihelyt egy kevés vizelet összegyűl, mások meg képesek sokáig visszatartani, akár órákig.

Azok a személyek, akik egy nap 11 alkalommal mennek pisilni, úgy hogy 2 liter vizet/folyadékot ittak a nap folyamán, akkor ez érzékeny húgyhólyagra utal, ami egy kevés vizelet összegyűlése esetén már jelez, hogy ki kell menni a vécére.

Dr. Grafstein szerint van megoldás a problémára, mégpedig ha megdolgoztatjuk a húgyhólyagunkat, azaz gyakorlatokat kell elvégezni, feltéve ha nem küzdünk inkontinenciás gondokkal.

A gyakorlat annyit tesz, hogy igyekezzünk mindig 1-2 perccel tovább tartani a vizeletet, hogy a húgyhólyag hozzászokjon, és majd idővel tovább bírja.


Vizelési tények:
- visszatartani a vizeletet nem jelent veszélyt, csak akkor, ha fájdalommal párosul

- azonban ha rendszeresen visszatartjuk a vizeletet, húgyhólyag fertőzést kaphatunk

- ha enyhén sárgás színű a vizeletünk, akkor minden rendben van a testünkkel

- azonban az fekete eper, a vadszeder megváltoztathatja a vizelet színét, rózsaszínűvé festve azt

- a spárga kellemetlen szagúvá teheti a vizeletet

- a vizelet 95 százaléka víz

- ha izzadásgszagú a vizelet, az cukorbetegségre utalhat

- egy átlagos vizelés 7 másodpercig tart

- ahogyan öregszünk, kisebb nyomással áramlik ki a vizelet a testünkből

- idősebb korban gyakrabban kell pisilni


A normálisnak az tekinthető, ha napközben 6–8 alkalommal kell kimennünk pisilni, de ez a hőmérséklettől is függ, hiszen például nagy melegben nem kell sokszor kimenni a mosdóba.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate