-

BAJ VAN! OTP ÜGYFELEK FIGYELEM! Pirosbetűs figyelmeztetést adott ki minden ügyfelének a nagybank!Adathalász csalók az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni – közölte a pénzintézet az MTI-vel kedden.

A bank nem kér telefonon bankkártya vagy internetbank belépési adatokat

Az OTP Bank Nyrt. Központi Ügyfélszolgálatára rövid időn belül jelentős számú bejelentés érkezett, amelyek szerint magánembereket magukat a bank alkalmazottainak kiadó ismeretlen személyek azzal az indokkal hívtak fel telefonon, hogy bankkártyájukat a bank gyanús tranzakció miatt letiltotta és a tiltás feloldása céljából kérték a bankkártya valamennyi adatának megadását.-írja az otpbank.hu.

A panaszosok telefonkészülékei a hívó fél telefonszámaként a bank Központi Ügyfélszolgálatának 06-1-366-6666 telefonszámát jelezték ki, annak ellenére, hogy a hívásokat valójában nem erről a számról indították. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a bank egyáltalán nem indít kimenő hívást ezen ügyfélszolgálati telefonszámról.

Az elkövetők több esetben olyan személyt is hívtak a bank nevében, aki nem is ügyfele a hitelintézetnek.

Az OTP Bank hangsúlyozza, hogy a bankkártya, illetve az online bankoláshoz szükséges azonosító adatokat soha nem kér telefonon, azokat ne adják meg telefonon keresztül.

Ha már megadták az adatokat, haladéktalanul intézkedjenek bankkártyájuk letiltásáról és tegyenek feljelentést.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (462) viccek (179)

Translate