-

Németh Lajos figyelmeztet mindenkit Amilyen időjárás most jön, arra jobb felkészülni! Azt is elmondta, mikor érkezhet a tavasz...Menetrend szerint csütörtökre virradóra váltja fel az eddigi enyhe levegőt a szibériai hideg. Csütörtöktől viharos, helyenként 90 kilométer/órás szél tör be hazánkba.

Meddig maradhat velünk ez a hideg?

Szerencsére csak vendégségbe érkezik a hideg, ami bár elárasztja hazánkat, de nem nagy a nedvességtartalma, ezért jelentős havazást nem okoz. A levegő száraz lesz, így hófúvás sem alakul ki.

Kemény fagyok viszont lesznek, sokfelé mínusz 10 fok is lehet. Az ország hidegebb tájain, magasabb pontjain, ahol összefüggő hótakaró kialakul, ott éjszaka akár –20 fok is lehet. Tíz nap után azonban enyhül az idő.

Lehet rekord az alacsony hőmérsékletet illetően?

Nem. 1940 februárjában ebben az időszakban –35 fok is volt, az marad az abszolút hidegrekord.

A Balaton azért befagyhat?

Igen, mert tartós hideg lesz. Az éjszakai mínuszok segítik a jég kialakulását, de véleményem szerint azért olyan vastag nem lesz, hogy korcsolyázni is lehessen.

Mikor érkezhet a tavasz?

Február 20-ig biztosan kitart a télre emlékeztető idő. Március elsején megérkezik a naptár szerinti tavasz, de hogy az időjárás ezt követi-e, az a jövő zenéje.

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate