-

4 dolog a dióbélről, amit ha megtudsz, minden nap fogyasztasz majd belőle egy kevesetA diót nagyon sokan szeretik, de sajnos leginkább csak a karácsonyi bejglibe kap hangsúlyosabb szerepet. Pedig, ha tudnánk, hogy mennyire egészséges, minden nap fogyasztanánk belőle egy keveset.


Serkenti az agyműködést:


A dióbél nagyon hasonlít az emberi agy formájára, és nem csak hasonlít, hanem jó hatással is van a működésére. Omega 3 tartalma miatt segíti az idegsejtek képződését.


Kalóriatartalma miatt is szeretjük:


100 gramm dió 654 kalóriát tartalmaz, vagyis jóval többet mint például a tésztafélék nagyrésze. Elég nehezen emészthető a gyomor számára, de pozitív tulajdonságai között említhető, hogy hosszú időn keresztül jóllakottság érzéssel tölt el. A szakemberek azt ajánlják, hogy reggelire, és ebédre együnk inkább diót, mert ekkor még van ideje a gyomornak jól megemészteni.


Segítségével megelőzhetőek a szív-és érrendszeri betegségek:


Eltávolítja az érfalakról a lerakódott koleszterint, szabályozza a vérnyomást, és megakadályozza a vérrögök kialakulását. Fogyasszunk dióbefőttet, vagy készítsünk zöld dióból macerátumot.


Szépségápolásban is használható:


A dióolaj megfiatalítja a bőrt, de jót tesz a haj, és a körmök egészségének is. Puhává, egészségessé, és ragyogóvá varázsolja a bőrt.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate