-

Koronavírus – Ekkorra várható a 4. hullám!A Worldometer számítása optimista, reális és pesszimista forgatókönyveket is mutat a halottak számának alakulásáról.

A Worldometers statisztikai portálon keresztül elérhető egy matematikai modellezés, amelyből kiderül, mikor kezd ellaposodni Magyarország járványgörbéje, mikor csökken végre az aktív fertőzöttek, a halottak és a kórházi kezelésre szorulók száma a jelenlegi koronavírus-tendenciák és az oltási folyamat mentén – írja az Infostart.

Az első számítás a halottak számának alakulását mutatja be három forgatókönyv alapján – optimista, reális, pesszimista.

A görbén az látszik, hogy április 11-ig emelkedhet a napi halottszám, aztán viszont ebben javulás lesz, de ennek mértéke függ az emberek jelenlegi járványügyi fegyelmezettségétől és az átoltottságtól is.

A pesszimista forgatókönyv viszont előrevetíti, hogy júliusban akár egy negyedik járványhullám is elkezdődhet, igaz, már sokkal kisebb elánnal, mint a korábbiak.

A kórházi ágyak számára vonatkozó becslés szerint épp mostanra érte el a magyar egészségügyi a teljesítőképesség határát, igaz, már csak március 31-ig romlik a helyzet, utána meredeken csökken az egészségügyi ellátásra jutó teher.

19 702-ben van megállapítva a hazai kórházi ágyak száma, ezt mostanság átlépi a szükséglet, és 24 493 körül tetőzhet a hónap utolsó napján, és ugyanígy április 11. után válik majd ez a helyzet is tarthatóvá.

Van egy olyan görbe is, amely szerint az aktív fertőzöttek száma már március 18. óta csökken, ez viszont csak úgy lehetséges, hogy a felderítés hazánkban folyamatosan javul, ugyanis a regisztrált koronavírusos aktív fertőzöttek száma a hivatalos adataink alapján még növekvő tendenciát mutat, igaz, már nem olyan tempóban, mint az elmúlt hetekben – írja a lap.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2523) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate