-

Öt megyére figyelmeztetés van érvényben: ha ezeken a területek laksz, készülj fel!Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk szombat délután. A felhőtornyok némelyikében akár dörgés, villámlás is előfordulhat.

Szombaton napközben egy összeáramlási vonal mentén a Dunántúl keleti felében és az Északi-középhegységben hózáporok és hódara záporok várhatóak, melyek némelyikét kis eséllyel zivatartevékenység is kísérheti.

Az intenzívebb gócokban átmenetileg több centiméteres olvadozó hóréteg is kialakulhat.

Az esti órákban az említett térségben egyre csökkenő számban még előfordulhatnak hózáporok, melyekből egy-egy kisebb körzetben pár centiméter, éjszaka megmaradó hóréteg képződhet.

Vasárnap a délutáni óráktól északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő kisebb havazás, érdemi megmaradó hóréteg nem várható belőle.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra zivatar veszélye miatt Komárom-Esztergom, Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyére vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (433) viccek (134)

Translate