-

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor – Még ma lépnünk kell!Orbán Viktor rövid videós üzenetben fordult a pedagógusokhoz hétfőn. A miniszterelnök arra biztatta őket, vegyék fel az oltást, regisztráljanak ma éjfélig, hogy az óvodák, iskolák újraindulhassanak.

– Virágvasárnap hétvégéjén is folytatta Magyarország a koronavírussal szembeni küzdelmet, orvosaink és ápolónőink állták a sarat, a magyar egészségügy bírta a terhelést köszönetet mondunk, hálásak vagyunk a hétvégi erőfeszítéseikért is.

Új hír, hogy a pedagógusokat sikerült előrevennünk az oltási sorrendben. Ehhez az kell, hogy hétfő éjfélig regisztráljanak, kérem őket vegyék fel az oltást, hogy minél hamarabb újraindíthassuk az iskoláinkat, óvodáinkat.

Az oltás jól halad, jó esély van rá, hogy ma elérük a kétmilliós oltásszámot – mondta a miniszterelnök.

Mint ismert, a múlthéten bejelentették, hogy április 19-ével újraindulnak az iskolák, óvodák, a tanárok, iskolai dolgozók, amennyiben regisztrálnak, megkapják az oltást.

A pedagógusok körében az érdekvédelmi szervezetek részéről kétségek merültek fel, hogyan alakulhat ki a védettség a tanárokban a nyitás tervezett napjára, ha csak április elején kapják meg az első oltásukat.

Védettség híján történő elindulás esetére a PDSZ sztrájkot helyezett kilátásba.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2525) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate