-

VÉGE a télnek! Ekkor kezdődik az igazi tavasz, akár 20 fok is lehet!Hamarabb visszatérhet a tavasz az országba, mint azt gondolná! Bár a hét eleje még nehézkesen indul , az ország több pontján kell számolnunk ugyanis erős mínuszokkal, néhol havazással, a hét második felére megérkezik a kellemes, tavaszias jó idő – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentéséből.

Szerdán a Tiszántúlon kevesebb lesz a felhő, többórás napsütés valószínű, máshol általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szórványosan előfordulhat zápor, hózápor. Az északi szél napközben sokfelé megerősödik. A hőmérsékleti maximumok 6-12 fok között várhatók.

Csütörtökön általában gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk. Néhol záporeső, kezdetben egy-egy hózápor is előfordulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -8 és +3 fok között alakul, északkeleten várható a hidegebb, nyugaton az enyhébb hajnal. A csúcsérték 8-14 fok között valószínű.

Pénteken általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban jobbára -2 és +3 fok között várható, de északkeleten -3, -6 fokot is mérhetnek. Délután 10-18 fokot olvashatnak le a hőmérőkről, nyugat felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.

Szombaton megnövekszik a felhőzet, az ország nagyobb részén közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Hazánk több pontján eleredhet az eső, záporeső, néhol zivatar sem kizárt. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali -2, +5 fokról délutánra 12-19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős időben lesz részünk. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 1 és 6, délután 10-15 fok között alakul a hőmérséklet.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate