-

Amióta ezt teszem a málnabokrommal, minden évben gyönyörű a termés! Elárulom a titkom!Még ha igazán kicsi kerted is van, egy-két málnabokornak akkor is juthat benne hely. Ki ne szeretné ezt az ízletes, tápanyagokban és antioxidánsokban bővelkedő bogyós gyümölcsöt? Az egyetlen gond akkor van vele, ha kártevők lepik el.

Lássuk, hogyan lehet megelőzni, hogy a málnabokor elszenvedje az élősködők támadását.

Először is kora tavasszal érdemes lekezelni a tőkét forró – 70-80°C-os vízzel egész hosszában, még mielőtt elkezdene rügyezni. Ha a föld még fagyos, akkor a gyökerek védve vannak a kezeléstől, ellenkező esetben, védd a gyökereket, miközben csinálod.


Ezt a kezelést nem csak a málnánál, de a szedernél és a ribiszkénél is alkalmazhatod.


Fontos, hogy a málnabokor tövét takard be mulccsal, ami lehet fűrészpor, kaszálék vagy kéreg is. Előtte kezeld tápoldattal, komposzttal, tőzeggel.

A málnabokrot kezelheted egy mustáros házi oldattal is, amely a következőképpen néz ki:

Tegyél 20g mustármag őrleményt egy vödör vízbe, keverd el jó alaposan és hagyd állni 24 órát, majd kezeld vele a bokrot.

Alkalmazhatsz szódabikarbónás kezelést is: 2 evőkanál szódabikarbónát keverj el 10 liter vízben.

Fontos még, hogy bármilyen gyomnövény kezd el növekedni a környezetében, azt azonnal irtsd ki, egészen gyökerestől. az elburjánzott gyomnövények ugyanis vonzanak minden ízeltlábút és puhatestűt.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate