Döbbenet! II. Erzsébet királynő nem várt döntést hozott, egész Anglia meglepődöttA Buckingham-palota április 9-én erősítette meg a tragikus hírt, miszerint Fülöp herceg 99 éves korában elhunyt.

A herceg temetésére a múlt hétvégén került sor Windsorban, melyen mindössze 30 ember vett részt, a család legközelebbi barátai és családtagok, közöttük az Amerikából hazautazó Harry herceg, akik támogatták Erzsébet királynőt ezekben a nehéz pillanatokban.

A temetés óta a The Daily Mail információi szerint a királynő a windsori kastélyban maradt, ami mostantól állandó otthona lesz, nem fog többé visszaköltözni a Buckingham-palotába.

Állítólag továbbra is látogatja majd a nyári rezidenciájaként ismert balmorali kastélyt, illetve a karácsonyt családjával Sandringhamben tölti, de otthona mostantól Windsor.

Házasságuk hajnalán Fülöp herceggel komoly vitáik voltak azzal kapcsolatban, hol legyen állandó lakhelyük, mivel Fülöp nem szeretett volna a Buckingham-palotában élni, ám akkoriban Erzsébet királynőnek kötelezettségei miatt muszáj volt itt maradnia, hisz a hagyományok szerint a mindenkori uralkodó otthonául a Buckingham-palota szolgál.

Ezzel szemben az évek múlásával azért a királynőt is elhúzta innen a szíve, hétvégéi többségét és szabadidejét mindig is jobban szerette Windsorban tölteni, most pedig úgy tűnik, Fülöp nélkül többé nem is tervez oda visszaköltözni.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1511) elgondolkodtató (93) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)