-

Döbbenet! II. Erzsébet királynő nem várt döntést hozott, egész Anglia meglepődöttA Buckingham-palota április 9-én erősítette meg a tragikus hírt, miszerint Fülöp herceg 99 éves korában elhunyt.

A herceg temetésére a múlt hétvégén került sor Windsorban, melyen mindössze 30 ember vett részt, a család legközelebbi barátai és családtagok, közöttük az Amerikából hazautazó Harry herceg, akik támogatták Erzsébet királynőt ezekben a nehéz pillanatokban.

A temetés óta a The Daily Mail információi szerint a királynő a windsori kastélyban maradt, ami mostantól állandó otthona lesz, nem fog többé visszaköltözni a Buckingham-palotába.

Állítólag továbbra is látogatja majd a nyári rezidenciájaként ismert balmorali kastélyt, illetve a karácsonyt családjával Sandringhamben tölti, de otthona mostantól Windsor.

Házasságuk hajnalán Fülöp herceggel komoly vitáik voltak azzal kapcsolatban, hol legyen állandó lakhelyük, mivel Fülöp nem szeretett volna a Buckingham-palotában élni, ám akkoriban Erzsébet királynőnek kötelezettségei miatt muszáj volt itt maradnia, hisz a hagyományok szerint a mindenkori uralkodó otthonául a Buckingham-palota szolgál.

Ezzel szemben az évek múlásával azért a királynőt is elhúzta innen a szíve, hétvégéi többségét és szabadidejét mindig is jobban szerette Windsorban tölteni, most pedig úgy tűnik, Fülöp nélkül többé nem is tervez oda visszaköltözni.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate