Kiszárította a kenyereket, majd másnap egy tálba tette őket. Amit ebből készített az valami mennyei volt!A bundás kenyér az egyik leglaktatóbb ízletes reggeli, sokan imádják, de kevesen áldoznak időt arra, hogy munkába indulás előtt azzal bíbelődjenek, hogy elkészítsék.

Hétvégére tökéletes program lehet a bundás kenyér készítése, egy kicsit másképp slow cookerben.

Ha van egy kevés száraz kenyerünk, vagy bagettünk otthon, készítsük el ezt a finom reggelit. Bár a slow cooker árammal működik, ennek ellenére mégis nagyon takarékos.

Alacsony fokozaton az elektromos sütő energiájának még felét sem használja el. Ez a praktikus cserépedény nagyon közkedvelt az Egyesült Államokban, de egyre inkább kezd teret hódítani már Európában is.

Lényege, hogy alacsony hőmérsékleten, kb. 80-90 fokon lassú tempóban akár 8-10 óráig is készül benne az étel. Így sokkal ízletesebb lesz az étel, és a tápanyagokat is jobban megtartja. Most próbáljuk ki ezt az edényt a bundás kenyér készítéséhez.


Hozzávalók:


6 tojás

½ csésze tej

1 teáskanál fahéj

2 teáskanál vanília kivonat

1 csipet só

kenyér


Elkészítés:


Vajazzunk ki egy úgynevezett slow cooker tűzálló edényt. A kenyeret szeleteljük fel, majd helyezzük bele az edénybe. Ha túl nagyok a szeletek, vágjuk kettőbe őket. Egy tálban verjük fel a tojásokat, keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a vanília kivonatot, a fahéjat, a sót, majd töltsük rá a kenyerekre.

Fedjük le az edényt, és várjunk míg az alacsony hőfokon, kb. 2 óra alatt elkészülnek a kenyerek. Nagyon ízletes lesz, megéri várni. Ha idejében felkelünk, és odatesszük a kenyereket, akkor még egy kis szombat reggeli filmezés is belefér, míg elkészül a finom reggelink.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1586) elgondolkodtató (100) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)