-

A négyéves kisfiú könyörgött a szüleinek, hogy ne hagyják meghalni. A tragédia elkerülhető lett volna.Egy négyéves kisfiú halt meg. Amikor távozott, könyörgött az anyjának, hogy ne hagyja meghalni. Talán ennek a történetnek nem lett volna annyira tragikus vége, ha az orvosok nem becsülik alá a gyermek betegségét.

Sheldon Farnell egy egészséges angol kisfiú volt. A probléma egy látszólag szokványos fülfertőzéssel kezdődött. Eltelt két nap, de a házi praktikák nem nyújtottak megoldást a dologra és a kisfiú még mindig nagyon lázas volt. Az aggódó szülők úgy döntöttek, hogy kórházba viszik a gyereket. Így került a 4 éves Sheldon a nagy-britanniai Sunderland Királyi Kórházba.

Mindenki megnyugodott, hiszen úgy érezték, hogy innentől jó kezekben van a gyermek… de sajnos pont az ellenkezője történt.

Az orvosok alábecsülték a gyermek betegségeit. A teszt eredményeinek megvárása nélkül arra a következtetésre jutottak, hogy a 4 éves gyermek eléggé jól érzi magát ahhoz, hogy hazamenjen. Itt kezdődtek a szörnyű események…

Pár óra elteltével vissza kellett vinni a fiút a kórházba, ugyanis szeptikus sokkja volt. Sheldont azonnal felvették az intenzív osztályra, de az orvosoknak már nem sikerült megmenteniük. A fiú néhány órával később meghalt.

“Túl rövid élete utolsó napján könyörgött nekem, hogy ne hagyjam meghalni. Egy négyéves gyermeknek nem szabadna tudnia sem a halálról. Ő pedig belül érezte, hogy szembe kell néznie vele…” – mondta a megtört anya.

Gyermekeknél nagyon nehéz felismerni a szepszist, azaz a vérmérgezést.

Sokszor halljuk hasonló esetekben, hogy az orvosok és a kórházak próbálják elsimítani a dolgot, illetve a felelősséget áthárítani. Jelen esetben ez nem így történt. A hibát elkövető orvos beismerte bűnét a bíróságon.

“Benn kellett volna tartanom, amíg meg nem tudom a vérvizsgálat eredményét.” – mondta

Az orvos hangsúlyozta, hogy egész életében bánni fogja tettét. Ettől függetlenül az anya is hibás volt. Az egészségügyi szervezet ugyanis megpróbálta felvenni a kapcsolatot Sheldon édesanyjával, hogy a kisfiúnak sürgősen antibiotikumot kell szednie, azonban a nő rossz telefonszámot adott meg, így nem tudták elérni.

Az kórház személyzete és vezetősége levonták az esetből a tanulságot. Sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a hasonló esetekre, a tesztekre és az adatrögzítésre is.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate