-

Ha téged is Szputnyik V-vel oltottak, nagyon rossz hírünk van!Magyarország Szputnyik V-vel is oltott, ami nem rendelkezik EU-s jóváhagyással, ám mindeddig minden jel arra utalt, hogy az Unió jóvá fogja hagyni az orosz oltóanyagot.

Mario Draghi olasz miniszterelnök pénteken az EU vezetőivel folytatott kétnapos tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón bírálta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hatékonyságát az újságíróknak.

Mario Draghi az uniós csúcstalálkozó után úgy látja, hogy az koronavírus-járvány tapasztalatai alapján konszenzus alakult ki a módosítások szükségességéről. A fő probléma, hogy a világjárvány idején az EMA és a nemzeti kormányok nem cselekedtek összehangoltan. Hozzátette:

AZ EMA MEGERŐSÍTÉSÉRE VAGY ESETLEG REFORMJÁRA VAN SZÜKSÉG.

Az oltásokkal kapcsolatban elmondta, hogy az orosz szputnyik oltásnak


NEM SIKERÜLT MEGSZEREZNIE AZ EMA JÓVÁHAGYÁSÁT, ÉS TALÁN SOHA NEM IS FOGJA

Draghi szavai azért különösen kedvezőtlenek, mert EU-s vakcinaútlevelet csak azok kaphatnak, akik az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinákkal vannak beoltva.


DRAGHI SZAVAI UTÁN EZ MÁR EGYÁLTALÁN NEM TŰNIK OLYAN BIZTOSNAK, ÉS KÖNNYEN LEHET, HOGY A KORLÁTOZÁSOK ÉS TESZTEK NÉLKÜLI UTAZÁS A SZPUTNYIKKAL OLTOTT MAGYAROK SZÁMÁRA SZÁMOS EU-ORSZÁGBAN NEM JÖN EL.

Az országok egyedi döntései alapján (vagy például a magyar kormánnyal történő kétoldalú megállapodás keretében) lehet megoldás az európai országokban történő nyaralásra is. Draghi egyébként az Európában nemigen használt kínai Shinovac vakcinával kapcsolatban még keményebben fogalmazott. Szavai szerint ez nem biztos, hogy


MEGFELELŐ A VILÁGJÁRVÁNY KEZELÉSÉRE,

majd utalt a chilei helyzetre, ahol a kínai oltóanyag rendelkezésre állása ellenére nem csitul a járvány, és ez kérdéseket vet fel annak hatékonyságával kapcsolatban.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1868) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate