-

Miután 18 lett, elolvashatta anyja búcsú levelét. Az egész világot bejárta ami benne volt!Minden édesanya tisztában van azzal, hogy mennyire nehéz és mennyire nagy feladat jó anyának lenni és jó példát mutatni a gyereknek. Különösen akkor, ha az élet valamilyen oknál fogva hamarabb szólítja magához az anyát és a gyerek egyedül nő fel.

Az alábbi történet erről szól, egy lányról, aki a 18. születésnapján nyitotta ki édesanyja ráhagyott levelét és arról, amit a levélben olvasott. Az anya halálakor kijelentette csak a 18. életévét betöltve nyithatja ki lánya a levelet. Légy te is részese ennek a csodának!

” Azt hiszem itt az ideje annak, amikor még inkább szükséged lenne rám, mint valaha. Keménynek és igazságtalannak tartod az életet? Úgy érzed, a munkád és az erőfeszítéseid hiábavalóak? Azt hiszed a szerelemnek sincs értelme? Az élet szép és egyszerű, mi vagyunk azok, akik bonyolulttá tesszük és félünk. Mindig mindenre vannak megoldások, nem szabad, hogy félj!

Senki sem tökéletes, a tökéletesség csak egy idill, de mindenkinek vannak hibái, ezt ne feledd! Ha bármikor is kudarc ér az életben ne állj meg, menj tovább, mert az élet vezet előre. A kudarcok nem büntetések, hanem új utak megnyitása. Minden döntésed, amelyet az életed során hozol majd, fontosak! Egyes döntéseid jók lesznek, mások rosszak. Soha ne hibáztasd magad semmiért, mert minden okkal történik majd meg az életedben, ezért tanulj belőlük!

Egyedül vagy az életben, persze nem a szó teljes értelmében. A cselekedeteid a tiéd, a döntéseket te hozod, minden rajtad múlik. Ha egyszer megtalálod azt a személyt, aki hűséges társad lehet az életben, küzdj érte és soha ne mondj le a szerelemről! Mert ez a legcsodálatosabb dolog a világon, ebből fogantál meg te is!

Soha ne hagyd, hogy bárki is irányítsa az életed, légy a magad ura! Ha rossz emberek bántanak téged, tanulj tőlük, majd menj tovább az utadon és tedd a zsebedbe azt, amit tőlük kaptál. Egyet ne feledj: soha ne félj! Ne hagyd, hogy bárki is kihasználjon téged az életben, mindig minden csalódás után kezdd el újra és újra. 

Légy jó lelkű, ne légy önző és kapzsi. Adj annak, aki hozzád fordul, add oda az utolsódat is, hidd el, vissza kapod az élettől százszorosan. Tanulj meg megbocsátani, mert a harag és a düh felemészti a lelked és boldogtalanná tesz…”

A levél elolvasását követően a lány összehajtotta a levelet és olyas valamit érzett, amit eddig még sohasem. Egy más embernek érezte magát, erősebbnek, mint valaha. Rövid időn belül kapott munkát, helyrehozta régi, megromlott kapcsolatait, megtalálta a szerelmet és sikerült egy boldog, sikeres életet felépítenie maga körül. Édesanyja szava egész életét végig kísérték és boldogsággal töltötték el.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate