-

18 év börtön után ártatlannak találták a férfit – elsírta magát a hír hallatánA 44 éves lengyel férfit, Tomasz Komendát 18 év börtönbüntetés után végül ártatlannak találta a bíróság.

A férfit egy 1997-ben elkövetett bűncselekmény miatt ítélték 25 év börtönbüntetésre, amiből a férfi 18 évet le is töltött: azzal vádolták, hogy megerőszakolt és brutálisan meggyilkolt egy 15 éves lányt, Małgosia K-t, aki éppen egy szilveszteri buliból tartott hazafele.


A holttesten sérülések nyomait találták, a ruhája több helyen elszakadt.

A lányt valóban megerőszakolták és meggyilkolták, de Tomasz Komendát olyan bűncselekmény miatt ítélték el, amit nem követett el, annak ellenére, hogy ő végig ártatlannak vallotta magát.

A börtönben megverték és terrorizálták a férfit, de, ami ennél is rosszabb, ellopták tőle a normális élet lehetőségét. Elvesztette a barátait és a családját, hiszen mindenki gyilkosként tekintett rá.


18 évnyi börtön után fény derült az ártatlanságára

Tomasz Komenda 18 évet töltött rács mögött – mivel még az ítélet 2004-es kihirdetése előtt letartóztatták – de 2018-ban végre fény derült az ártatlanságára.

Az ügyet 2017-ben újraindították és felülvizsgálták, és új bizonyítékot találtak, ami igazolta, hogy Tomasz 25 km távolságra tartózkodott a bűntett helyszínétől. Az ügyész Tomasz édesanyja kérésére indította újra az eljárást, mivel az anya még mindig hitt fia ártatlanságában.

2017-ben előkerült egy másik gyanúsított is, Ireneusz M., akit vád alá helyeztek a fiatal lány megerőszakolása és meggyilkolása ügyében.

Tomasz Komendát minden vád alól felmentették.


Mi történik ezután?

Amikor kiderült, hogy szabadon engedik, Tomasz sírva fakadt.

A lengyel férfi azt mondta, azt szeretné, ha azok, akik felelősek az őt ért igazságtalanságért, méltóképpen megbűnhődnének.

„Addig nem lesz nyugalmam, míg nem élik át ők is azt, amit én átéltem.” – mondta.

A lengyel igazságügyi miniszter kijelentette, hogy Tomasz havi 4000 zloty kártérítést kap. Ugyanakkor hozzátette: „semmi sem kárpótolhatja a rács mögött töltött időt.”

Népszerűek

Címkék

aktuális (1868) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate