A nőnek meg kellett szülnie haldokló gyermekét, de amit a kórházban átélt, arra nincsenek szavak... Egy szülésznő őszinte bejegyzése az esetrőlEgy szülésznő úgy határozott, hogy elmeséli egy betege történetét, ami nagyon megrázta őt. A kismamának meg kellett szülnie kisbabáját, akinek csekély esélye volt a túlélésre. A szülés nagyon traumatikus volt és nemcsak a leendő szülőket rázta meg, de a kórházi alkalmazottakat, köztük engem is.

Alicja asszony hosszú évek óta szülésznőként dolgozott, ezért nem csoda ha pályafutása alatt bizony látott ezt azt. Viszont, amit azon a bizonyos napon tapasztalt, messze a legfájdalmasabb és legrosszabb élmény volt, amit átélt. A történtek után létrehozott egy Instagram fiókot, ahol elmesélte mi történt.

“A kismama a terhessége 18. hetében tudta meg, hogy gyermekének olyan gyógyíthatatlan betegsége van, amivel röviddel a születése után el fog hunyni. Az abortusz törvény szigorítása miatt nem volt lehetősége megszakítani a várandósságot, így nem tehetett mást, mint kihordani és megszülni.

Sajnálatos módon nem minden nőnek van lehetősége külföldre utazni és magánorvosokat fizetni, hogy elvégezzék a szüksége beavatkozást. Nekik erősnek és kitartónak kell lenniük még akkor is, ha tudják, hogy az a baba akit olyan nagy gondossággal őriznek csak rövid ideig fog élni. A kismama azt mondta, hogy képes lesz végig csinálni a terhességet. Kéthetente meglátogattam és megnéztem, hogy érzi magát. Kiderült, hogy a kismamának túl sok magzatvize van, amit az orvostudomány polihidramnionként emleget. Amniocentézist javasoltam neki, ami egy olyan eljárás, mely során egy tűt szúrnak a kismama hasába, hogy leszívják a magzatvizet. De nem vállalta be, mert félt.” – írta a szülésznő.

Később kiderült, hogy a kismama nem abba a kórházba ment, ahol Alicja dolgozott.

“Helyhiány miatt megijedt ezért egy másik város kórházába ment, ahol voltak szabad ágyak.”

Utólag kiderült, hogy a szülés nagyon traumatikus volt. Az újszülött feje nem olyan volt sem méretre sem formára, mint amilyennek kellett volna lennie. Ezen kívül a vajúdás is nagyon hosszú ideig tartott a gátmetszésről és a vérátömlesztésről nem is beszélve. A kismama gyermeke csupán 30 percig élt.

Két hét múlva az édesanya elment az orvosához, hogy szedje ki a gátmetszés varratait. Abba a kórházba ment, amiben a szülésznő is dolgozott. Az orvos eltávolította a varratokat, holott azoknak nem is kellett volna benne lenniük. Alicja asszony teljesen ledöbbent mikor meglátta mivel varrták össze a nőt. Nemcsak a varrás minősége és kivitelezése volt borzalmas, de az is amivel összevarrták. A gátmetszés összevarrása során gyorsan felszívódó varratokat kellett volna használnia az orvosnak.

A szülésznő által megosztott bejegyzés alatt csak úgy záporoztak a kommentek. Többen is kifejezték nem tetszésüket és felháborodásukat az abortusztörvény miatt.

“A legtöbb nő nagyon fél ettől. Elképzelhetetlen mekkora trauma lehet és micsoda fenyegetés. Sajnos ez bármelyik nővel megtörténhet” – írta az egyik.

“Lengyelországban a születendő gyermekeket annyira védik, a nőket viszont már kevésbé. Mintha velük bármit meg lehetne tenni. Nagyon szomorú történet, köszönöm, hogy segített a kismamának.”

“Félek ebben az országban teherbe esni és szülni.”

“Szörnyű ebbe belegondolni. Ez egy egész életen át tartó teher és trauma.”


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1586) elgondolkodtató (100) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)