-

10-ből 8-an még mindig hibásan főzik a kávét. Pedig csupán ERRE a 4 egyszerű dologra kéne odafigyelni:A legtöbbünknek van otthon kotyogós kávéfőzőnk, azonban nagyon sokan mégis helytelenül használják.

Érdekesség, hogy Alfonso Bialetti 1933-ban találta fel ezt a kávéfőző fajtát, azonban hazánkban az 1960-as évekig nem nagyon használták. Ekkor lett ugyanis igazán népszerű hazánkban a kávé.

Ha egy külföldi hazánkban kotyogós eljárással főzött kávét iszik, nagyon sokszor keserűnek fogja érezni. Pedig nem szükségszerű, hogy így legyen! Hogy ezt a problémát elhárítsuk, tudnunk kell az alábbiakról:


1.) A kotyogósban nagy a nyomás és magas a hőmérséklet is, ezért érdemes minél forróbb vizet beleönteni már az elején.

2.) A másik, hogy nagyon sokan erősen lenyomkodják a főzőbe töltött kávét, és ezáltal a víz képtelen azt rendesen átmosni. Így a lefőtt kávé aromája sem hozza ki magából a várt kellemes ízt.

3.) Érdemes arra is odafigyelni, hogy a kotyogós biztonsági szelepe fölé ne kerüljön víz, mert ez is rontja a kávé aromáját.

4.) Persze az egyik legfontosabb, hogy milyen minőségű és frissességük kávét használunk a főzéshez!


Így már isteni lesz a kotyogósban főzött kávé, és bátran felszolgál hatjuk akár vendégeinknek is!

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate