-

Augusztus 1-től új világ jön a kocsmákban, éttermekben: ezt kell tudnod, ha italt szeretnél rendelniA kereskedelmi törvény 2020 decemberében elfogadott módosítása azt célozza, hogy a fogyasztóknak több választási lehetősége legyen a jövőben, mely a piacra is serkentőleg hat majd.

Ami a leginkább érint minket, az az, hogy idén augusztustól minden vendéglátósnak kötelező minden egyes ital kategóriában legalább két gyártó termékeit kínálni. Éppen azért, hogy a vendégeknek lehetőségük legyen választani.

A másik fontos újdonság, hogy a vendéglátóhelyek italkészleteik maximum 80 százalékát szerezhetik be ugyanazon gyártótól az egyes italkategóriákban. Csupán a csapolt sör kivétel, ha a vendéglátóhely biztosítja legalább egy kisüzemi sör folyamatos, csapon történő értékesítését.

Mindez tehát azt jelenti, hogy augusztus 1-től többféle gyártó sörkínálatából illetve egyéb italkínálatából választhatunk a kocsmákban és vendéglátóhelyeken, nem csak egyféle sört lehet majd kapni, széleseik majd a teljes italkínálat. 

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate