Gyászolnak az amerikaiak – elhunyt Donald, a volt miniszterElhunyt Donald Rumsfeld, az Egyesült Államok egykori védelmi minisztere – jelent meg a hír a világ vezető sajtóorgánumaiban.

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Donald Rumsfeld amerikai államférfi, odaadó férj, apa, nagyapa és dédapa nyolcvannyolc éves korában, családja körében, szeretett taosi, új mexikói otthonában eltávozott közülünk” – idéz az Index a család közleményéből.

Bár nagy formátumú politikus volt, négy amerikai elnököt is szolgált, s kétszer is betöltötte a védelmi miniszteri pozíciót, megítélése korántsem mindig pozitív.

Egyrészt erős támogatója volt a 2003-as második iraki háborúnak (a beavatkozást ért kritikák után ifjabb George Bush elnök 2006-ban végül felmentette), másrészt 2008-ban emberiesség elleni bűncselekményekben való bűnrészességgel vádolta meg a volt tárcavezetőt az amerikai fogolytáborokban uralkodó állapotok miatt.

Donald Rumsfeld 88 évet élt.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1589) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)