-

Mindannyian használjuk otthon a sót, de ezt ki gondolta volna róla?A só alapvető fűszerünk a konyhában, legyen szó főzésről, sütésről, sós vagy édes ételek készítéséről. Amíg folyamatosan ellenőrzöd a vérnyomásodat és rendben találod az értéket, addig semmi okod az aggodalomra a só miatt. 

Amellett, hogy ételek ízesítésében az egyik legjobb társunk, a háztartásban még számos helyen hasznát vehetjük. Biztosan te is több sót tartasz otthon, mint amennyire jelenleg szükséged van. Lássuk, hogy mit kezdhetsz még vele azon kívül, hogy a levesed ízesíted!

A feltört tojások utáni szennyeződés

Nem kell ahhoz gyermek kéz, hoz a feltört tojás nyomot hagyjon maga után a konyhapulton.

Ha neked is ismerős a helyzet és rendszeresen tojásfehérje foltok éktelenkednek a konyhai felületeken, amiket azután alig lehet letakarítani, akkor innentől használj sót a problémára.

Ha legközelebb tojást törsz fel, akkor szórj kevés sót a helyére, ami képes alvadékot képezni belőle és egyszerűen le lehet majd törölni.

Lángoló zsiradék

A forró zsírból, olajból feltörő lángok az otthoni tüzek egyik legnagyobb kiváltó tényezői.

Hogy még csírájában elfojtsd a problémát, szórj a lángba annyi sót, hogy eloltsa az égést.

Ez a trükk olyannyira jól működik, hogy jobban teszed, ha egy dobozzal tartasz ezentúl a tűzhely mellett.

Rettegett hajcsomók feloldása

Kevés gusztustalanabb dolog van annál, amikor nem megy le a víz a lefolyóban, mert azt hajcsomó és rajta fennakadt nyálkás szennyeződés akadályozza.

Ahhoz, hogy fel tudd oldani ezt a kellemetlen dugulást, keverj össze 1/4 csésze szódabikarbónát 1/4 csésze sóval, majd szórd bele a lefolyóba.

Erre önts rá egy csésze fehér ecetet. Habzást fogsz tapasztalni, miközben a keverék odalenn végzi a dolgát. Ezután már csak forró vizet kell engedned rá és készen is vagy.

Tartsd vissza a hangyákat

Érdekes, de tudtad, hogy a hangyák ki nem állhatják a sót?

Így van! A kis kellemetlenkedők a közelébe sem mennek az anyagnak, így javasolt beszórni sóval az ismert portyázási útvonalaikat. A legjobb ebben a trükkben, hogy vegyszermentes, mégis hatékony.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (461) viccek (176)

Translate