-

Müller Cecília bejelentette a negyedik hullámot, jön a kötelező maszkviselés?Fontos bejelentést tett, mindössze heteink vannak hátra hogy berobbanjon a járvány és újra vissza kelljen vezetni a szigorító intézkedéseket?

Vége a nyugodt időszaknak, a nyárnak és azoknaka hétköznapoknak, amikor biztonságban vagyunk.

Müller Cecília bejelentette azt, amit sokan nem vártak, és nem akartak hallani.

Itt van a nyakunkon a negyedik hullám és ennek mostmár látható jelei vannak a szennyvíz adatokban és a fertőzöttek számának emelkedésében.

Ez utóbbira azt mondta a tisztifőorvos, hogy hetente 20 százalékos emelkedés van, ami egyértelműen mutatja, hogy nyár végén, de legkésőbb őszre már berobban a negyedik hullám.

Nálunk is megjelent a delta indiai variáns, 58 esetben azonosítottunk – már a népegészségügyi központ laboratóriumában –, és sajnos a szennyvízeredményeinkben is azt látjuk, hogy a vírus örökítőanyagának a mennyisége növekvőben van.

Kifejtette, a fertőzöttek száma alacsony, de emelkedik,

tehát azt látjuk, hogy hétről hétre egy 20 százalékos emelkedés van

– fogalmazott.

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy nyáron mindenki utazgat, és aki védtelen, azaz nincs beoltva, veszélynek van kitéve.

A nagy kérdés, hogy vajon mikor kell majd visszavezetni a szigorúbb járványügyi szabályokat.

Ezt egyelőre senki sem tudja, de korábban már mind a kormány tagjai, mind pedig a magyar virológusok is kijelentették, hogy szükség lehet rájuk a járvány alakulásakor.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate