-

Súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba a nyaraláson a kislányt – A szülők azt tanácsolják, hogy senki ne engedje meg a gyerekének, hogy ilyet csináljonEgy nyaralás alkalmával igyekszünk minden egyes látványosságot megnézni, szuveníreket vásárolni, amit odaadhatunk a rokonoknak, ismerősöknek. Ha valaki gyerekkel együtt megy, annak számolnia kell azzal, hogy különböző programokon akar részt venni, gondolunk itt arcfestésre, csillámtetoválás, hennakészítésre… és még sorolhatnánk.

Cikkünk főszereplője egy 7 éves kislány, akinek hatalmas vágya volt, hogy hennát csináltasson magának. Tudta, ha egzotikus helyre mennek nyaralni, akkor mindenképpen szeretne egy különleges díszt a testére, ami idővel lekopik, eltűnik.

A lány édesapja sokáig nem akarta megengedni, hogy bármit is csináljanak lánya bőrén, de a gyerek annyira kérlelte, hogy egy idő után beadta a derekát. Azonban ha tudta volna, hogy ilyen következménye lesz, akkor soha nem engedi meg, hogy hennáztasson.

A kislány, édesapjával karöltve lement a szállodájuk SPA részlegére elkészíttetni az ominózus mintát. Kezdetben a lány nagyon boldog volt, hogy ilyen szép minta díszíti a karját, de öröme hamar alábbhagyott.

Egy idő után panaszkodni kezdett, hogy nagyon viszket a bőre, majd hamarosan egyre nagyobb hólyagok kezdtek megjelenni a hennával borított területeken. A kislányt azonnal kórházba kellett szállítani, ahol az orvosok azt mondták az apának, hogy másod és harmadfokú égési sérüléseket szerzett. Több órán át tartott mire a sebeit ellátták és bekötözték. Ez idő alatt nagy fájdalmakat élt meg, de nem altathatták el, így muszáj volt eltűrnie.

“Úgy érzem apaként megbuktam. A lányom keze, élete hátralévő részében heges marad, mert rossz döntést hoztam. Nem voltunk tisztában azzal, hogy a fekete hennában olyan anyagok vannak, melyek allergizálhatnak. A henna önmagában nem fekete színű, hanem egy úgynevezett para-phenylenediamine nevű vegyületet kevernek bele, amitől fekete lesz.

Ez bőrrel érintkezve különböző allergiás reakciót válthat ki, mely a viszketésről kezdve, a hólyagosodáson át, az égési sérülésig terjedhet. Az én hibám, mert nem kérdeztem rá, hogy okozhat-e bármiféle egészségkárosodást. Szeretnénk megosztani történetünket, hogy figyelmeztessük az embereket ennek veszélyire.”

A szülők sajnos túl későn reagáltak, és a lány kezén már varasodás keletkezett, amit az orvosoknak el kellett távolítaniuk. A szálloda elnézést kért mindenért, és hozzátette, hogy megszüntette eme szolgáltatását.

Heike Moursy, a Fort Arabesque Resort ügyfélkapcsolati vezetője, a Spa & Villas a családnak küldött e-mailben ezt írta:

“A Szépségközpont tulajdonosa nevében még egyszer elnézést kérünk a lányával történt eseményekért. Nem szeretnénk, ha a jövőben hasonló történne, ezért a szálloda vezetője úgy döntött, hogy végleg beszünteti a szolgáltatást. Tudjuk, hogy ez nem segít a lányán, de szeretnénk, ha mások biztonságban éreznék magukat.”
Népszerűek

Címkék

aktuális (1873) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate