-

Szörnyű hírt kaptunk – elhunyt az ismert színésznő, sokak régi nagy kedvence


 

„90 éves korában kedden elhunyt Françoise Arnoul színésznő, az ötvenes évek sztárja” – nyilatkozta a családja szomorúan az AFP-nek, hozzátéve, hogy a színésznő hosszú betegség után egy párizsi kórházban hunyta le örökre a szemét.

Arnoul 1931 júniusában született az algériai Constantine-ban, apja tüzér tábornok volt, édesanyja pedig színésznő.

Miután családjával Párizsba költözött, a színészet felé fordult, mert táncosként már nem tudta folytatni tanulmányait

Ezért 17 évesen drámai órákat vett, és megkapta első szerepét kapott Willy Rozier „A roncs” című darabjában, egy reális drámában, amelyben táncost alakított.

Karcsú alakja és megbabonázó tekintete hamar az ötvenes évek szexszimbólumává tette, és olyan filmeket kapott, Az éjszaka lányai, vagy az 152-es Tiltott gyümölcs, melyben Fernandel mellett kapott főszerepet.

1954-ben még híresebb lett azzal, hogy Nini-t játszotta Jean Renoir Mulató a Montmartre-on musicaljében, majd Henri Verneuil mellett öt filmet forgatott.

A kárhozat útja című filmben Jean Gabinnel játszott, és szerepet kapott Radványi Géza Mulat a kongresszus című 1966-ban bemutatott mozijában is. A hatvanas évektől televíziós filmekben és sorozatokban is vállalt szerepet.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate