-

9 mosási trükk, amiért minden háziasszony hálás lesz!A mosás bizony minden háziasszonynak szinte mindennapos procedúra. Azonban most megmutatunk néhány trükköt ezzel kapcsolatban, amelyről biztosan nem tudtál!


Íme 9 trükk:


Cserélje le az illatosított kendőt:


Ha éppen elfogyott a kendő, akkor csak tekerjen alufóliába illatosítót.


Jegyzetek a mosógépen:


Egy letörölhető filccel feljegyezheti a különleges mosást igénylő ruhákat, hogy milyen hőfokon kell mosni, vagy hasonló fontos jegyzeteket ezzel kapcsolatban.


Segítőkész akasztók:


Mint tudjuk, az akasztók mindig jó szolgálatot tesznek a ruhák tárolásában. De az néha gondod okoz, hogy lecsúsznak róla a ruhadarabok, viszont erre is van megoldás. A habszivacs rúd! Vágjuk fel az egyik oldalát és tegyük rá a vállfára, így megakadályozhatjuk a ruhák lehullását.


Dezodorfoltok:


Keverjünk össze egy tálban 1 evőkanál folyékony szappant, 3 evőkanál hidrogén-peroxidot és 2 evőkanál nátrium-hidrogén-karbonátot. Vigye fel a keveréket egy ecset segítségével a foltra, és azonnal látni fogja a különbséget!


Gyűrődés ellen:


Ha nincs elég időd a vasalásra, akkor egy hajvasaló is jó szolgálatot tehet a gyűrődések ellen.


Jégkockával:


A vasalás helyett, tedd a ruhákat a szárítóba, és helyezz bele jégkockákat. 10 perc leforgása alatt, a gyűrődések teljesen eltűnnek.


Zsíros foltok ellen:


A kréta egy kiváló megoldás arra, hogy megszabadulhass a zsíros foltoktól. Annyit kell csupán tenned, hogy beledörzsölöd a foltba a krétát, és kész is!


Elszíneződések ellen:


Adjon hozzá hajkondícionálót forró vízhez, majd ebben áztassa a kifakult pólót. Várj 10-15 percet, vedd ki a ruhát, és hagyd egy törölközőn megszáradni. Az eredmény szinte azonnal láthatóvá válik!


Szöszök eltávolítása:


Sok ruhanemű egy idő után kibolyhozódik, de könnyen meg tudunk tőle szabadulni. Húzzuk végig a borotvát a ruha felszínén, és rögtön megszabadulunk a szöszöktől.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2523) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate