Azt hitte túl száraz a bőre és bőrgyógyászhoz ment. Amikor kiderült mi a baja, majdnem rosszul lett!Az eset Lucy Crossley-val történt meg, aki mindössze 27 éves volt és élete éppen kezdett a tökéletes mederbe jutni. Megkapta álom állását és vőlegényével az esküvőjükre készültek. 2013 nyarát írtuk, amikor Lucy súlyos bőrviszketésre lett figyelmes.

Az orvosai először rühre gyanakodtak, de a kezelés nem segített. Ezután allergiát feltételeztek, de az antihisztamin kezeléssel sem értek el eredményt.


A megdöbbentő ok


Kiderült, hogy Lucy tünetei mögött egy sokkal súlyosabb betegség áll. A fiatal nőt 2013 októberében, hónapokkal a viszketés megjelenése után epevezeték daganattal diagnosztizálták.

“A pillanat, amikor ezt megtudta, teljesen lesújtotta. Hatalmas sokként ért minket. Minden erőmmel azon voltam, hogy ne sírjak, erős akartam maradni mellette.” – emlékezett vissza Liam, Lucy férje.

A rák előrehaladott stádiumban volt és az egyetlen megoldás a kemoterápia maradt. A pár remélte, hogy a kezelés hatásos lesz és összeházasodtak egy évre a diagnózis után, bár Lucy még mindig kezelések alatt állt.

Két nappal 2014 karácsonya előtt Lucy elájult, mivel a tumor olyan mértékben nyomta a máj vénáját, hogy belső vérzést okozott. Sajnálatos módon, 2015. február 20-án Lucy életét vesztette egy műtét után.

“Annyira tanácstalan voltam. Előttem volt az a nő, akivel életem hátralévő részét tölteni szerettem volna és úgy távozott el, hogy semmit nem tehettem ellene.

Három órán keresztül, azután, hogy elhunyt, csak beszéltem hozzá és esdekeltem a bocsánatáért, hogy nem voltam képes megmenteni őt.” – mondta Liam.

Miután Liam elvesztette Lucy-t, elsőszámú feladatának érezte, hogy minél több emberrel megossza ennek a ritka daganat típusnak a tüneteit, amely a feleségével is végzett. Egy segélyszervezethez is csatlakozott.


Az epevezeték daganat tünetei


Az epehólyagot és epevezetéket érintő daganatok előfordulása nagyon ritka, bár a nők esetében kissé gyakoribb.

A tünetek már csak akkor fordulnak elő, ha a tumor elég nagy ahhoz, hogy blokkolja az áramlást. A következőkről lehet szó:


súlyos viszketés kiütés nélkül

sárgaság a bőrön és a szemgolyón

halvány, zsíros, málló széklet

sötét vizelet

hasi fájdalom

étvágycsökkenés és súlyvesztés

Share:
loading...
 

Népszerűek

Címkék

aktuális (1048) elgondolkodtató (31) érdekességek (1020) fejtörő (63) megható (263) megrázó (67) recept (388) viccek (126)