-

Igazi szörnyeteg közelít felénk, elmoshatja az országot a hatalmas viharHétfőn este erős hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására jelentősen visszaesik a hőmérséklet és többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására is.


Zivatarok


Szombaton elsősorban a Dunántúl északi felén (elsődlegesen Alpokalján, másodlagosan a Dunántúli-középhegység vidékén), illetve az Északi-középhegység térségében alakulhatnak ki helyenként zivatarok. Zivatarokat viharos széllökések (60-80 km/h), esetleg apró szemű jég (1-2 cm átmérő), valamint intenzív csapadék (10-25 mm) kísérhetik.


Éjjel minimális zivatartevékenység valószínű.


Vasárnap délutántól az ország északi felében alakulhatnak ki nagyobb számban zivatarok, legelőször a Dunántúlon, estétől az északkeleti megyékben is. Többnyire a maihoz hasonló kísérőjelenségekre célszerű készülni, a viharos széllökés azonban hangsúlyosabb lehet.


HŐSÉG


Szombaton az északkeleti országrész kivételével nagy területen 25 és 27 fok között alakulhat a napi középhőmérséklet. Vasárnap a déli megyékben 27 fok fölé emelkedhet ez az érték.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate